Hronika 0

08.09.2024.

15:18

Horor u Priboju: Mladić se popeo na vagon da bi se slikao, pa ga udarila struja, hitno prebačen u bolnicu

U Priboju je došlo do stravičnog incidenta kada je mladić iz Foče zadobio teške telesne povrede usled strujnog udara.

Izvor: RINA, B92

Horor u Priboju: Mladić se popeo na vagon da bi se slikao, pa ga udarila struja, hitno prebačen u bolnicu
RINA

Podeli:

Prema rečima očevidaca do incidenta je došlo na pribojskoj železničkoj stanici kada se mladić popeo na vagone u nameri da se slika za društvene mreže.

"Madić iz Foče bio je juče kum na jednoj svadbi, jutros je poželeo da se slika i popeo se na vagon, tada je došlo do jakog strujnog udara. On je teško povređen", kaže za RINU jedan od očevidaca.

Povređeni mladić je vozilom Hitne pomoći prebačen prvo u pribojsku, a zatim i u užičku bolnicu.

Oglasili se iz Infrastruktura železnice Srbije

Zbog nesreće se oglasila Infrastruktura železnice Srbije saopštenjem koje prenosimo u celosti: 

"U železničkoj stanici Priboj danas u 10.13 sati teško je povređen jedan mladić usled strujnog udara iz kontaktne mreže, kada se popeo na vagon koji se nalazio na šestom staničnom koloseku.

Hitna pomoć odvezla je povređenog mladića sa mesta nesreće u bolnicu.

Mladić se popeo na jedan od vagona koji su bili garirani u železničkoj stanici Priboj i tom prilikom ušao je u strujno kolo iznad pruge i doživeo strujni udar.

Podsećamo da kroz kontaktnu mrežu iznad pruge prolazi struja jačine od 25 hiljada volti i da nije potrebno da se dodirnu strujni vodovi da bi došlo do strujnog udara. Dovoljno je da se samo uđe u strujno kolo, koje može biti i par metara udaljeno od kontaktne mreže.

Prosečno godišnje nastrada pet uglavnom mladih osoba od strujnog udara iz kontaktne mreže, najčašće prilikom penjanja na vagone.

Infrastruktura železnice Srbije zato ponovo apeluje i upozorava da se ne penje na vagone, da je to najstrože zabranjeno i opasno po život, i da se u stanicama poštuju znakovi upozorenja, jer se takvi slučajevi gotovo po pravilu završavaju tragično."

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: