Hronika 0

05.09.2024.

19:51

Velika akcija policije VIDEO

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je policija uhapsila S. M. (49) i G. K. (46) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili brojna krivična dela.

Izvor: Tanjug

Velika akcija policije VIDEO
EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Podeli:

Među krivičnim delima su i nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala UKP, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Somboru, uhapsili su S. M. (49) i G. K. (46) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, kao i nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija", naveo je Dačić.

Kako se sumnja, oni su kao članovi kriminalne grupe u dužem vremenskom periodu zajedno sa još jednim, za sada nepoznatim licem, ilegalno prebacivali više osoba, među kojima je bilo i članova različitih organizovanih kriminalnih grupa sa teritorije Republike Srbije, Crne Gore, Albanije i Turske, preko Dunava na teritoriju Republike Hrvatske, za iznos od oko 5.000 evra po jednom članu organizovane kriminalne grupe.

"Pretresom stana i drugih prostorija koje koriste osumnjičeni pronađeno je više komada vatrenog oružja, poluautomatskih pušaka, municije različitog kalibra, kao i ručne bombe, a koje su, kako se sumnja, planirali da prokrijumčare na teritoriju Evropske unije. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu u Somboru", naveo je ministar Dačić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by МУП Републике Србије 🇷🇸 (@mupsrbije)

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

19 h

Podeli: