Hronika 1

03.09.2024.

14:13

Srbin uhapšen u Francuskoj: Godinama se nalazi na poternici

Francuski mediji uveliko pišu o Srbinu koji je uhapšen u Francuskoj na osnovu zahteva srpske policije.

Izvor: Blic

Srbin uhapšen u Francuskoj: Godinama se nalazi na poternici
Shutterstock/sirtravelalot

Podeli:

Osumnjičenog već nekoliko meseci traže srpski pravosudni organi.

Radilo se o operaciji izvedenoj na "hirurški precizan način“, kako navode francuski mediji prema policijskim izvorima. Neimenovani Srbin uhapšen je po poternici iz Srbije krajem avgusta u Mougins-u, u departmanu Alpes-Maritimes.

Za muškarcem srpske nacionalnosti od 2018. godine tragaju vlasti Srbije zbog ubistva i umešanosti u trgovinu drogom. Pre dve nedelje, srpska policija je kontaktirala svoje francuske kolege da ih obavesti da su rođaci osumnjičenog, uključujući njegovu suprugu i decu, na putu ka jugu Francuske. 

A onda je na scenu stupila interventna brigada francuske policije.

"Izvršili smo prismotru na fotografijama koje su dali Srbi (srpska policija – napomena urednika) i kasno uveče smo identifikovali čoveka”, koji se nalazio u jednoj vili u gradu. Odmah je kontaktirana BRI (istraživačko-interventna brigada francuske policije).", rekao je izvor iz policije za francuski portal.

U ranim jutarnjim satima u petak, policajci su uspeli diskretno da uđu u vilu. Uspeli su da uhapse čoveka, rođenog 1986, "bez incidenata". On je predat Apelacionom sudu u mestu Aix-en-Provence i trebalo bi da u roku od 60 dana bude predat srpskim vlastima.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: