Hronika 0

02.09.2024.

21:42

Ovako su hrvatski specijalci uhapsili ubicu iz Srbije VIDEO

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u ranim jutarnjim satima zatekli su i uhapsili državljanina Republike Srbije (48) i još tri strana državljana u kući na području Sesveta.

Izvor: Index.hr

Ovako su hrvatski specijalci uhapsili ubicu iz Srbije VIDEO
Profimedia

Podeli:

Naime, na osnovu prikupljenih informacija, policijski službenici su saznali da se u kući u Sesvetama nalazi strani državljanin za kojim je raspisana međunarodna poternica Interpola Republike Srbije jer je pobegao sa izdržavanja kazne zatvora u Republici Srbiji.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/video-pogledajte-kako-su-specijalci-u-sesvetama-uhitili-ubojicu-iz-srbije/2595288.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_najnovije_d#brid_cp_TargetVideo_25302242

Odležao zatvorsku kaznu zbog ubistva

Kako piše Jutarnji list, uhapšen je Vladan Sretenović, koji je 1998. godine u Srbiji izdržao kaznu od 15 godina zatvora zbog ubistva, a sada je za njim raspisana poternica zbog prebijanja 2016. godine.

Inače, pre tri godine o Sretenovićevim zatvorskim danima snimljena je jedna od epizoda srpske dokumentarne serije "Iza brave", u kojoj on govori o svojim zatvorskim danima.

Za njim su vlasti Srbije raspisale poternicu zbog izdržavanja kazne od 1,5 godine zatvora zbog teškog ranjavanja muškarca u jednom baru u Arilju u junu 2016.

Naime, prema presudi suda, Sretenović je prvo oterao sve goste. u lokalu "Biblioteka 031", a potom pretukao muškarca sa prijateljem koji je odbio da napusti lokal.

Sretenović i njegov drug nastavili su da šutiraju čoveka nakon što je pao na pod i teško ga povredio.

Nakon hapšenja, Sretenović bi trebalo da bude priveden na Županijski sud u Zagrebu, gde bi trebalo da svedoči o srpskoj poternici, odnosno da kaže da li se protivi ekstradiciji.

Sud bi trebalo da odluči i da li će protiv njega odrediti ekstradicioni pritvor.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Pakt potpisan; "Ovo je bez presedana"

Nemački avioni sposobni za praćenje ruskih podmornica počeće sa operacijama uz obalu Škotske već sledeće godine, u okviru odbrambenog sporazuma koji će biti potpisan između Londona i Berlina.

8:30

23.10.2024.

1 d

Podeli: