Hronika 0

02.09.2024.

12:30

Mediji: Ovde se krije prava istina o Danki Ilić?

U Beogradu se trenutno veštače 3 kamere koje su, kako se nezvanično navodi, skinute sa ulaza u Boru u kojem živi porodica nestale Danke Ilić (3), kao i dve kamere iz Banjskog polja u kojem je devojčica nestala.

Izvor: Telegraf.rs

Mediji: Ovde se krije prava istina o Danki Ilić?
MUP Srbije

Podeli:

Veštačenje bi trebalo da bude gotovo za nedelju dana, a svi se pitaju da li se na tim snimcima krije istina o dvogodišnjoj devojčici, navodi Telegraf i podseća da je rok za podizanje optužnice protiv osumnjičenih za njeno ubistvo D.D. i S.J.  26. septembar.

"Ne mora da znači da je reč o nečem novom, ali jednostavno javnost nije bila upućena u to. Moguće da imaju neki dokaz, moguće da imaju sve vreme, ali su sada odlučili da sa tim izađu u medije. Ovo su sve predistražne radnje koje mogu da se nastave i kada se podigne optužnica, odnosno da se nastavi da prikupljanjem dokaza. Validnost dokaza ocenjuje sud. Slobodna ocena dokaza kao jedno od načela, daje mogućnost sudu da odlučuje na osnovu svog slobodnog uverenja, ali tako da to uverenje mora proizići iz savesne i brižljive ocene dokaza i rezultata celokupnog postupka. Inače, rok za podizanje optužnice protiv osumniičenih se bliži, ali ja iskreno ne verujem da će ih pustiti napolje, već da će im produžiti pritvor", rekao je forenzičar Časlav Ristić za Telegraf.rs.

Slučaj nestanka dvogodišnje Danke Ilić duže četiri meseca je u fazi istrage, a optužnice za ubistvo još nema. Maksimalan period koji osumnjičeni D.D. i S.J. mogu da provedu u pritvoru čekajući optužnicu je šest meseci. Dakle, ukoliko optužnica ne bude podignuta do 26, septembra, njih dvojica će biti pušteni na slobodu.

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: