Hronika 7

29.08.2024.

12:25

Novi korak u slučaju Danke Ilić: Izdat nalog

Više javno tužilaštvo u Zaječaru naložila je nova, dodatna veštačenja u sklopu istrage koju vodi protiv dvojice radnika JKP "Vodovod", a zbog sumnje da su 26. marta u Banjskom Polju ubili Danku Ilić (2).

Izvor: Kurir.rs

Novi korak u slučaju Danke Ilić: Izdat nalog
M.M./ATAImages

Podeli:

Podsetimo, do podizanja optužnice protiv osumnjičenih D. D. (50) i S. J. (50) ostalo je još manje od mesec dana. Iako je prvobitno rečeno da su sva veštačenja u istrazi ubistva devojčice kompletno završena i dostavljena tužilaštvu, te da je na redu finalna faza, odnosno pisanje i podizanje optužnice, ipak se sprovode nove dokazne radnje.

"Tužilaštvo je naložilo veštačenje snimaka sa sigurnosnih kamera i određenih video-zapisa. Naime, reč je o vrlo zahtevnim veštačenjima, pa iz tog razloga to malo duže traje, međutim, jasno je da čitava javnost čeka samo to podizanje optužnice i ono šta će pisati u istoj. Iz tog razloga tužilaštvo radi vrlo zahtevan posao kako ne bi bilo nikakvih propusta", rekao je nezvanično izvor Kurira. On je dodao:

"Da li je ovo najnovije veštačenje kec u rukavu tužilaštva znaće se kada analizirani snimci sa kamera i video-materijal bude dostavljen tužilaštvu".

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, koje radi na slučaju ubistva dvogodišnje devojčice, kažu da istraga još nije završena.

"Istraga protiv osumnjičenog D. D. i osumnjičenog S. J, zbog krivičnog dela teško ubistvo nije završena. Sve dokazne radnje nisu završene u pogledu veštačenja i ista su u toku. Tužilaštvo vrši analizu svih sprovedenih dokaza kao i veštačenja, ocenu svakog izvedenog dokaza ponaosob i njihovu međusobnu povezanost", rečeno je iz nadležnog tužilaštva.

Podsećanja radi, S. J. (50) iz borskog sela Luka i D. D. (50) iz sela Zlot terete se da su 26. marta u Banjskom Polju službenim automobilom JKP "Vodovod", čiji su radnici, udarili devojčicu Danku, koja je izašla na put.

Uhapšeni su nekoliko dana kasnije.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: