Hronika 1

15.03.2024.

18:45

Suđenje Belivukovoj grupi kreće iznova u aprilu zbog penzionisanja sudije

Suđenje Veljku Belivuku i članovima njegove kriminale grupe koji su optuženi za više ubistava, otmice i silovanje moraće da krene iz početka jer predsednica Sudskog veća Vinka Beraha Nikićević odlazi u penziju.

Izvor: Tanjug

Suđenje Belivukovoj grupi kreće iznova u aprilu zbog penzionisanja sudije
Shutterstock/ New Africa

Podeli:

Visoki savet sudstva je doneo odluku o tome da Berahi Nikićević prestaje sudijska funkcija 29. aprila jer tada odlazi u starosnu penziju.

Beraha Nikićević u aprilu navršava 65 godina, zbog čega je Visoki savet sudstva doneo takvu odluku, objavljeno je na sajtu VSS. Ona je bila predsednica veća u postupku protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Suđenje će krenuti iznova kada sudija Beraha Nikićević ode u penziju, zbog promene predsednika sudskog veća.

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Doneta odluka – gotovo je: Kino, šta ćeš sad?

Evropska komisija (EK) objavila je danas da je u skladu sa najavom iz juna uvela privremene više carine na uvoz električnih vozila (EV) iz Kine, istovremeno naglasivši da razgovori sa Pekingom o rešenju cele situacije i dalje traju.

16:53

4.7.2024.

1 d

Svet

Sprema se haos? Ukrajina odbija

Ukrajina neće produžavati gasni sporazum sa Rusijom izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i dodao da su u toku pregovori o slanju prirodnog gasa iz Azerbejdžana u Evropsku uniju.

9:39

4.7.2024.

1 d

Podeli: