Hronika 0

23.08.2024.

17:55

Pronađeno još jedno telo na obali Drine

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je na levoj obali reke Drine, na teritoriji Bosne i Hercegovine, pronađeno još jedno telo migranta.

Izvor: B92.net

Pronađeno još jedno telo na obali Drine
Rina

Podeli:

U mestu Donje Bukovo na teritoriji Bosne i Hercegovine izvučeno je telo migranta, čime se tragičan bilans žrtava jučerašnje nesreće na Drini povećao na jedanaest, koliko se, prema informacijama MUP-a, vodilo kao nestalo.

Pripadnici MUP-a, forenzičari, preduzeli su sve mere, radnje i postupke na osnovu kojih će vršiti identifikaciju žrtava.U ovom trenutku pretpostavlja se da je među njima osam sirijskih državljana, dva egipatska državljana, kao i jedan irački državljanin, rekao je Dačić.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave Šabac, Uprave granične policije i ronioci Žandarmerije su i dalje na terenu i vršiće dalje pretrage.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova intenzivno radi na identifikaciji i procesuiranju lica koja su organizovala i prevozila iregularne migrnate sa teritorije Republike Srbije ka teritoriji Republike Srpske", rekao je Dačić.

Čamac sa migrantima, koji su iz Srbije pokušali da pređu Drinu kod Ljubovije, prevrnuo se u noći između srede i četvrtka. 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Počela velika kontraofanziva

Ruske snage počele veliku kontraofanzivu protiv ukrajinskih trupa koje su prošlog meseca probile svoj put u zapadnu Rusiju i zauzele deo ruske teritorije u Kurskoj oblasti, objavili su promoskovski ratni blogeri.

12:43

11.9.2024.

1 d

Podeli: