Hronika 1

23.08.2024.

18:50

Burno na suđenju Urošu Blažiću; Masovni ubica dobio brutalnu poruku; Zakazan i nastavak VIDEO

Suđenje Urošu Blažiću, optuženom za masovno ubistvo, i njegovom ocu Radiši, koji se tereti da je ilegalno držao oružje kojim je zločin počinjen, završeno je za danas pred Višim sudom u Smederevu, ali u zgradi Specijalnog suda u Beogradu.

Izvor: B92.net

Burno na suđenju Urošu Blažiću; Masovni ubica dobio brutalnu poruku; Zakazan i nastavak VIDEO
R.Z./ATAImages

Podeli:

Podsetimo, na prethodnim ročištima Blažići su izneli odbranu. Saslušani su i neki od oštećenih i svedoci.

Izvor: Prva TV

Završeno

11:33

Suđenje se nastavlja u septembru

Suđenje će se nastaviti 26. i 27. septembra, a dani u kojima će se nakon toga održati suđenje su 21. i 28. oktobar.

Biće pozvani oštećeni koji juče i danas nisu bili prisutni kako bi dali iskaz.

11:31

Saslušana majka ranjene devojke: "Volela bih da me pustite dva minuta"

Pred sudom je svedočila i Marijana Stevanović, majka ranjene Anđele Stevanović.

Ona je rekla sudiji da bi "volela da je puste da mu uzme jedno oko, koje njeno dete nema" i da "mu svaki roditelj preživelog deteta uzme deo koji je on oduzeo".

"Volela bih samo da me pustite dva minuta. Neka živi, ali neka živi bez levog oka",  rekla je.

11:31

Tužilaštvo ima zahtev

Na sledećem suđenju trebalo bi da budu saslušani svedoci tužilaštva i svedoci koji su predloženi od strane advokata na pripremnom ročištu.

Tužilaštvo je zatražio da se u sudu neposredno saslušaju svedoci Milenko Gekić, Viktor Đorđević, Najdan Blažić, Biljana Blažić, Marko Blažić, Željana Blažić, Anastasija Đorđević, Ana Galić i Milan Vesić, kao i Goran Miletić i Stefan Marković, zbog saznanja o oružju pronađenom kod okrivljenog Radiše Blažića.

Takođe, tužilaštvo traži da se ispita policijski službenik koji je učestvovao u oduzimkanju lovačke i malokalibarske puške od Radiše Blažića.

11:14

Blažićev branilac rekao je da je saglasan sa predloženim svedocima, ali da ostaje pri tome da se ispita i Dejan Mirković. Advokat Radiše Blažića rekao je da smatra da iskazi svedoka treba da se čitaju.

11:03

Svedoči čovek kom je Uroš ukrao auto

Kako "Telegraf.rs" navodi, pred sudom svedoči Jovan Marković, meštanin sela Šepšin, kom je Blažić tokom bekstva iz garaže ukrao automobil.

11:03

Majka ranjene devojke kratko svedočila

Majka Nevene Vujić, teško ranjene u Duboni, Ivana Vujić, kratko je rekla da je čula da je Blažić imao oružje, ali da nema neposredna saznanja i da se pridružuje krivičnom gonjenju i ističe imovinsko pravni zahtev, koji će naknadno da opredeli.

Ona je ostala pri iskazu koji je dala u tužilaštvu.

10:59

R.Z./ATAImages

10:50

"Pobi nas, tata"

Vladan Mitrović, otac ubijenog Petra Mitrovića je kazao: Ostali uskraćeni za odgovor o tome zašto njegova majka nije uhapšena ako je pronađen njen DNK na municiji", rekao je Mitrović.

On je dodao da njegova porodica nije bila u sukobu sa porodicom Blažić.

Biljana Mitrović ispričala je da je njen sin otišao da se vidi s drugaricom i nije znala da se vratio u selo.

"Ja pucnje nisam čula jer sam se tuširala, ali kao svaka majka, nisam mogla da legnem dok mi deca ne dođu kući. Suprug je izašao iz sobe, vikao je. Rekao je da ga je zvao Peca i da je rekao: 'Pobi nas, tata, čovek na Ravnom gaju'. Sinovi su sleteli sa sprata jer sam vrisnula. Mislili smo da su se potukli, ovo nam nije bilo ni na kraj pameti. Uzeli su neke štake i lopate da idu da ih brane jer je Peca tako strašno izgovorio to da smo se svi uplašili" rekla je.

Kako je rekla, kad su stigli, čulo se kukanje, "deca su molila za pomoć".

Istakla je da su prvi na lice mesta stigli Dejan i Dragan Milić i izneli Nikolu Milića, pa potom njenog Petra.

Vladan i Biljana Mitrović su se priključili krivičnom gonjenju i tražili 100.000 evra po članu porodice.

"Ali novac je nebitan. Ja sam njega nosila devet meseci, brinula u njemu da bi ga skot ubio. A ovom Urošu Blažiću želim da 50 dana pre nego što umre živi u mukama", rekla je.

10:48

Svedoči otac Petra Mitrovića.

10:45

"Bedniku jedan!"

Za sudsku govornicu izašao je Dragan Mitrović, otac ubijenog Marka Mitrovića (18).

On je po izlasku pred govornicu isključio mikrofon i okrenuo se ka Blažićima. Jedino što se čulo da je izgovorio, kada je mikrofon ponovo upaljen, bilo je: "Bedniku jedan!", prenosi "Telegraf.rs".

Istakao je da za Blažiće ima posebnu poruku.

"Da li se sećaš kad si mom sinu prosuo mozak?! Ja sam se zakleo njemu, držeći ga četiri sata na rukama... Dignite mu glavu da mu vidim glavu! Zakleo sam se da nećete da imate ništa više na svetu ovom što je vaše. Radiša, gledaj me u oči! O čemu ti pričaš, da si domaćin čovek? Hoćeš da svališ sve na sina kog si voleo? Hajde, prvi dan nisi bio svestan šta tio je uradio sin, ali što se drugi ili treći dan nisi ubio, za to unuče što imaš da može da živi? Digni glavu! Ja sam tebe gledao dok si pričao. Ti oficir? Ti si go*no", dodao je.

Rekao je da mu Blažić nije ubio samo sina i sinovca, već njega, njegovog oca, brata, buduće unuče.

Pridružio se krivičnom gonjenju i tražio odštetu od 100.000 dinara po članu porodice.

Njegova supruga Olivera Mitrović ispričala je da ju je tog dana na rastanku sin zagrlio i poljubio kao i svakog dana. Ona je otišla kod ćerke koja se porodila.

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Počela velika kontraofanziva

Ruske snage počele veliku kontraofanzivu protiv ukrajinskih trupa koje su prošlog meseca probile svoj put u zapadnu Rusiju i zauzele deo ruske teritorije u Kurskoj oblasti, objavili su promoskovski ratni blogeri.

12:43

11.9.2024.

1 d

Podeli: