Hronika 1

21.08.2024.

16:51

Punomoćnik porodice ranjenih i ubijenih: Blažići su se ponašali drsko, nisu izrazili kajanje ni saosećanje

Punomoćnik porodice ranjenih i ubijenih u masakru kod Mladenovca, Stefan Stefanović ocenio da su se Uroš i Radiša Blažić tokom iznošenja odbrane danas ponašali drsko i nisu izrazili kajanje ni saosećanje.

Izvor: Tanjug

Punomoćnik porodice ranjenih i ubijenih: Blažići su se ponašali drsko, nisu izrazili kajanje ni saosećanje
R.Z./ATAImages

Podeli:

Stefanović je nakon suđenja novinarima ispred Specijalnog suda u Beogradu izjavio da su članovi porodice ubijenih i ranjenih tokom iznošenja odbrane optuženih negodovali. 

"Ispada da su svi krivi samo oni nisu, što je skandalozno i ide na njihovu štetu",  istakao je Stefanović i dodao da nisu izrazili kajanje ni saosećanje, smatrajući da je odbrana iznesena na neprikladan način.

Na pitanje kako reagovali članovi porodice tokom suđenja, Stefanović je istakao da su negodovali zbog ponašanja Uroša Blažića koji se u jednom trenutku smejao i razgovarao sa policiji što je i punomoćnik ukazao sudiji koja je upozorila optuženog. 

Radiša Blažić se posebno drsko ponašao, naglasio je punomoćnik uz obrazloženje da je na pitanje punomoćnika i tužioca odgovarao pitanjima. 

On smatra da je nelogično što je Uroš Blažić priznao krivično delo a nije želeo da priča o zločinu čime je uskratio istinu i oštećenima, punomoćnicima, pravosuđu i srpskoj javnosti. 

Stefanović naveo je da je Uroš Blažić time što je iskoristio pravo da ne odgovara na pitanja punomoćnika i tužilaštva zakomplikovao situaciju, iako je priznao delo, međutim kako smatra punomoćnik on je to uradio kako svog oca ne bi doveo u problem.

Punomoćnik je najavio da će na sutrašnjem suđenju oštećeni početi sa izlaganjem, odnosno članovi porodice uvijenih i ranjenih.

Stefanović je rekao da bi kraj suđenja mogao da se očekuje u oktobru, odnosno najkasnije do kraja godine, dodajući da je situacija jasna i da nema prostora za odugovlačenje postupka. 

Punomoćnik oštećenih Nebojša Perović je ocenio da je današnje iznošenje odbrane okrivljenih nastavak bola i patnje za oštećene, dodajući da nisu dobili odgovor na pitanje "zašto".

On smatra da bi krajnje ljudski bilo da je Blažić rekao da je kriv i da mu sude, nego što je objašnjavao da su možda drugi doveli do događaja.

Perović je osvrnuvši se na odbranu Uroša Blažića rekao da je u ovakvim slučajevima gde je devet osoba ubijeno i još 12 ranjeno suvišno filozofirati i pričati kako je neko bio ljubomoran na njega jer se družio sa rijaliti učesnicima i slično.

Punomoćnik oštećenih je istakao da se ne može pokloniti vera odbrani Radiše i Uroša Blažića što je ukazao i sudiji.

Perović smatra da bi zakon trebalo da se promeni kada je reč o maloletnik izvršiocima krivičnih dela i mlađim punoletnicima, kao što je Uroš Blažić kojem za ova ubistva preti maksimalna kazna od 20 godina zatvora.

Suđenje se nastavlja sutra iskazima oštećenih.

Pročitajte još:

Završeno suđenje; Blažić priznao krivicu; Glavni pretres se nastavlja sutra FOTO

Uroš Blažić priznao krivicu

Opet premešteno suđenje Blažiću; Neviđene mere bezbednosti

Blažić priznao zločin: "Ne znam šta me je obuzelo"

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: