Hronika 4

28.07.2024.

10:29

Detalji napada na Vojsku Srbije u Libanu: "Pogođeni su sa više hitaca iz streljačkog naoružanja" VIDEO

Tokom jučerašnjeg dana došlo je do napada na pripadnike Vojske Srbije u Libanu dok su bili na izvršenju redovnih zadataka u mirovnoj operaciji UNIFIL.

Izvor: B92.net

Detalji napada na Vojsku Srbije u Libanu: "Pogođeni su sa više hitaca iz streljačkog naoružanja" VIDEO
TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs

Podeli:

Nakon napada oglasilo se Ministarstvo obrane i izdalo saopštenje.

Tim povodom za TV Prva govorio je pukovnik Vojske Srbije Branislav Stevanović.

"Došlo je do otvaranja vatre na patrolu koja je izvršavala zadatak na plavoj liniji u južnom delu Libana na granici sa Izraelom. Jedno borbeno vozilo je pogođeno sa više hitaca iz streljačkog naoružanja. Momentalno su se izvukli iz zone dejstva streljačkog naoružanja i obezbedili sigurnost patrole", objasnio je Stevanović i naglasio da su srpski vojnici na bezbednom.

"Nije bilo sličnih incidenata koji su bili usmereni ka našim pripadnicima, ali bilo je usmerenih ka drugim nacijama. Ovo nije izolovan slučaj i ne mora da znači da je konkretno usmeren na naš kontigent. Mi tamo izvršavamo zadatke sa opremom koja je nazvačena kao UN, nema nacionalnih naznaka", dodao je pukovnik.

On je dodao da je u Libanu trenutno 182 pripadnika Vojske Srbije.

"Mi smo angažovani u devet multinacionalnih operacija", dodao je Stevanović.

"Duži period je visok stepen rizika u Libanu i mi smo u stalnoj vezi sa njima. Na dnevnom nivou se prate svi činioci bezbednosti iz okruženja".

Izvor: Prva TV

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: