Hronika 2

26.07.2024.

10:39

Dramatično ispred zatvora zbog Blažića: "Kako vas nije sramota? Je l' treba da polomimo vrata?!" FOTO/VIDEO

Roditelji ubijenih i ranjenih u masakru u selima Malo Orašje i Dubona rekli su novinarima ispred Okružnog zatvora da je u sudnici tog zatvora počelo pripremno ročište Urošu Blažiću optuženom za masovno ubistvo.

Izvor: Tanjug

Dramatično ispred zatvora zbog Blažića: "Kako vas nije sramota? Je l' treba da polomimo vrata?!" FOTO/VIDEO
TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ nr

Podeli:

Roditelji ubijenih i ranjenih su došli u crnim majicama sa fotografijom ubijenih i majicama na kojima piše "Živite 4.5.2023.".

Oni su došli u pratnji svojih advokata i zatvorski stražar ih proziva jednog po jednog da ulaze u zgradu. 

Drama: Roditelji besni, prete da će da razvale vrata

Porodice ubijenih su revoltirano pozvale sudiju Višeg suda u Smederevu koji vodi postupak da izađe pred njih i objasni im zbog čega ne mogu da sede u sudnici.

"Radi se o našoj deci, o našoj ubijenoj deci. Kako vas nije sramota, sudija neka izađe i objasni", dovikivali su roditelji.

Kako piše "Blic", okupljeni govore: "Jel treba da polomimo vrata?!"

Roditelji prete da će da razvale vrata ako uskoro neko ne izađe da ih uvede na suđenje.

Kako piše Kurir, ne postoji mogućnost da svi prisustvuju ovom pripremnom ročištu, već samo sedam prozvanih članova porodice koji su dobili poziv, što je izazvalo revolt od strane ožalošćenih porodica.

Blažić se optužnicom tereti da je 4. maja prošle godine u selima Malo Orašje i Dubona ubio devet i ranio 12 osoba.

Pripremno ročište je zatvoreno za javnost, a njemu će, pored advokata, prisustvovati i oštećeni, odnosno članovi porodica ubijenih i ranjenih.

U sudnici će staklom i rešetkama od prisutnih biti odvojeni optuženi Uroš i njegov otac Radiša Blažić, čime se sprečava ponavljanje incidenta koji se dogodio u sudnici u Smederevu 23. maja. 

Advokati, tužioci, sudije i oštećeni će sedeti u samoj sudnici, dok će optuženi biti iza debelog stakla u posebnom delu prostorije. 

Pored Uroša Blažića u ovom predmetu optužen je i njegov otac Radiša Blažić, zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom teško delo protiv opšte sigurnosti. 

Izvor: TV Prva

Pripremno ročište koje je bilo 23. maja je po ulasku optuženih u sudnicu prekinuto jer su roditelji ubijenih i ranjenih pokušali da nasrnu na Blažiće, zbog čega su pripadnici pravosudne straže odmah Blažiće izveli iz sudnice.  

Nakon toga, Vrhovni sud je odredio da se pripremno ročište i glavni pretres u ovom predmetu održe izvan područja Višeg suda u Smedrevu, odnosno u sudnici Višeg suda u Beogradu, u beogradskom Okružnom zatvoru. 

Po završetku pripremnog ročišta sudija će zakazati glavni pretres (suđenje), na kojem bi Blažići trebalo detaljno da iznesu odbranu. 

Pročitajte još: 

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: