Hronika 5

22.07.2024.

15:02

Određen pritvor špijunima iz "Krušika": Odavali strancima vojne tajne

U današnjem pretresu stanova trojice inženjera u Valjevu, koji se sumnjiče da su duže vreme stranoj državi odavali vojne tajne iz fabrike "Krušik", zaplenjen je veliki broj dokumenata.

Izvor: Novosti

Određen pritvor špijunima iz "Krušika": Odavali strancima vojne tajne
Shutterstock/BalkansCat

Podeli:

Zaplenjeni su i mobilni telefoni, laptopovi, hard/diskovi, fleš/memorije, ali i izvesna količina novca za koji se pretpostavlja da je nagrada za špijunske aktivnosti – saznaju nezvanično "Novosti".

Kako prenose dobro obavešteni izvori, u domu osumnjičenog D. M,. kome je uručeno rešenje o policijskom zadržavanju od 48 sati, nađeno je više od 10.000 evra i oko 20.000 dinara u gotovini i taj iznos mu je privremeno oduzet.  

Takođe, zaplenjen je i ugovor o njegovom angažovanju kod inostrane firme "ATS Group" koja se bavi proizvodnjom naoružanja i vojne opreme.

U stanu kod drugog osumnjičenog M. O., prema saznanjima "Novosti",  pronađeni su dokumenti iz "Krušika" o takozvanim malodimnim barutima, koji nose oznaku "Službena tajna – poverljivo" Operativci su, takođe, pronašli "Tablicu gađanja" za minobacač od 120 milimetara, koja se prema pravilniku "Krušika" tretira kao poslovna tajna, kao i oko 2.000 evra u gotovini.

Treći osumnjičeni D. L. priznao je da je sarađivao s kompanijom "ATS Group" iz Severne Makedonije koja proizvodi naoružanje i vojnu opremu i njemu je uručeno rešenje o policijskom zadržavanju.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: