Hronika 48

18.07.2024.

23:46

Nastavlja se potraga za ubicom policajca; Opsadno stanje u Loznici; "Sve je unapred organizovano" FOTO/VIDEO

Noćas u Loznici ubijen jedan policijski službenik, dok je drugi teško ranjen.

Izvor: B92.net

Nastavlja se potraga za ubicom policajca; Opsadno stanje u Loznici; "Sve je unapred organizovano" FOTO/VIDEO
RINA

Podeli:

Jake policijske snage intenzivno tragaju za napadačem. Na mestu događaja policija je pronašla pasoš osumnjičenog, izdat od privremenih institucija takozvanog Kosova, na ime Hajziri Artan (1991). 

Završeno

21:32

Meštani o uhapšenom taksisti iz Tutina: "Nije izgledao kao kriminalac"

Taksista M.H. iz Tutina uhapšen je nakon sinoćne pucnjave u Loznici kada je njegova mušterija ispalila vatru na policajce Nikolu Krsmanovića (34) i njegovog starijeg kolegu Vjekoslava I. (50) koji su ih prethodno zaustavili i pokušali da odrade redovnu kontrolu graničnog punkta.

Kako je preneo Sandžak danas stanovnici Tutina su u šoku nakon vesti da je njihov sugrađanin prevozio ubicu policajca i da je umešan u zločin.

"Nije izgledao kao kriminalac, jedino što smo loše čuli o njemu jeste da je prevozio migrante iz Tutina do graničnog prelaza", kaže jedan od meštana za ovaj portal i dodaje:

"Mislim da je samo bio na pogrešnom mestu, mada će istraga pokazati da li je bio umešan. Koliko ga mi poznajemo, mislim da nije znao. Hteo je sigurno da zaradi, odavde taksisti rade često dalje relacije. Te vožnje koštaju nekoliko stotina eura".

Drugi komšija se potom nadovezao i rekao da i dva rođena brata taksiste takođe, rade kao taksi pevoznici, ali uglavnom po gradu.

"Sigurno je ubica tražio nekog da ga preveze. Zašto baš njega, to nam je sumnjivo. Ipak, smatram da nije sposoban za to da svesno vozi naoružanu osobu. Zbog prevoza migranata smo ga često osuđivali, mislim da već godinu dana ne radi ni to. Čuli smo da je za tu konkretnu vožnju trebalo da dobije 450 eura, žao mi je što mu se to desilo", naveo je komšija.

19:14

Gradonačelnik Loznice: Napad na policajca je teroristički čin i napad na celu državu

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović rekao je danas da je ubistvo policajca Nikole Krsmanovića teroristički akt i napad na državu Srbiju koji najoštrije osuđuju svi zvaničnici.

Petrović je za Tanjug rekao da će konačnu ocenu dati nadležni organi - Tužilaštvo i Ministarstvo unutrašnjih poslva, ali da je za njega reč o terorističkom činu.

"Upućujem najdublje saučešće porodici nastradalog polcajca, a Vjekoslavu Iliću želim brz oporavak", rekao je Petrović.

Istako je da će, pored države, vlade i resornog ministarstva, porodici ubijenog Nikole Krsmanovića maksimalno pomoći i grad Loznica i poručio građanima tog grada da ostanu smireni i pribrani.

"Naša policija i država imaju instrumente, mehanizme i snagu da se sa svakim, pa i ovakvim izazovima izbore i da svim građanima garantuju bezbednost, sigurnost i spokojan život", naglasio je Petrović.

Dodao je da je bitno da grad i država u ovom trenutku budu tu uz sugrađane.

17:49

Nastavlja se potraga: Pretresi u Banajluci, Bijeljini i Zvorniku

Direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević izjavio je da Policija Srpske nastavlja potragu i pretrese u Banjaluci, Bijeljini i Zvorniku, nakon što je danas uhapšeno lice koje je imalo ulogu u organizaciji transporta ubice policajca u Loznici i ranjavanja njegovog kolege.

Kostrešević je rekao da Policija Republike Srpske od noćas, kada se dogodilo ubistvo u Loznici, preduzima mere i radnje direktno u saradnji sa kolegama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

"Lišili smo danas slobode jedno lice u Bijeljini. Reč je o srpskom državljaninu koji je na međunarodnoj poternici. To lice je imalo ulogu u organizaciji transporta lica koji je izvršilac krivičnog dela ubistva", rekao je Kostrešević.

On je istakao da policija dalje nastavlja rad na utvrđivanju svih okolnosti koje su vezane za sami događaj i ulogu uhapšenog.

"I dalje vršimo potragu, zajedno sa kolegama iz Srbije, na području Zvornika s ciljem pronalaska lica koje je izvršilo ubistvo", rekao je Kostrešević za Srnu.

17:41

Meštanin opisao ubistvo policajca: Kao horor film

Nakon ubistva policajaca Nikole Krsmanovića (34) i ranjavanje njegovog starijeg kolege Vjekoslava I. (50) među prvima u pomoć je pritekao meštanin ispred čije kuće se i dogodila pucnjava, a on je zatim za Kurir opisao "da je sinoć delovalo kao da je u nekom horor film."

"Bili smo u kući kada je došlo do rafalne paljbe. Čuli smo mnogo hitaca, uplašili smo se, jer je u kući bila i naša ćerka" kaže potresnim glasom očevidac za Kurir ispred čije kuće je došlo do vatrenog obračuna:

"Isprava nismo znali šta se dešava, a onda smo čuli zapomaganje... Ranjeni policajac Vjekoslav I. sav krvav bukvalno je uleteo u naše dvorište i počeo da doziva pomoć. Čuo sam ranjenog policajca kako govori: "Ranjen je, gotov je, treba mu pomoć."

Kako je zatim rekao sagovornik za Kurir, ceo događaj je izgledao kao horor film.

"Verujte bilo je kao u nekom horor filmu! Mi i dalje ne možemo da dođemo sebi od šoka, ubijen je mladić koji je imao bolesnog oca i koga ne poznajem, dok povređenog Vjekoslava I. poznajem iz grada", rekao je u jednom dahu čovek i dodao:

"Da, Nikola Krsmanović je pogođen u glavu. Krvi je bilo na sve strane. Pomogao sam i lekarima Hitne pomoći da ga stavimo na nosila, ali sam tada video kako mu je ruka pala, znao sam da je mrtav. Nije mu bilo spasa. Ovo je velika tragedija i ovo više nikada ne sme da se ponovi."

15:28

Nova hapšenja

Kao pomagač u ubistvu policajca u Loznici uhapšena je I.R. iz Mladenovca koja je pomagala suprugu Z.R. (39) koji se sumnjiči da je organizovao transport ubice od Preševa ka Loznici, saznaju "Novosti". Takođe, ranije je uhapšen i Z.R.

14:49

Sahrana u subotu

Ubijeni policajac Nikola Krsmanović (34), pripadnik Granične policije, biće sahranjen u subotu na seoskom groblju u Jarebicama, njegovom rodnom selu kod Loznice.

14:39

Uhapšen muškarac koji se dovodi u vezu sa ubistvom policajca iz Loznice

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Mađarska neće preživeti"

Mađarska neće preživeti bez ruske nafte, odluka Ukrajine da obustavi isporuke LUKOIL-a preko naftovoda Družba postala je ozbiljan izazov za zemlju, rekao je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto u intervjuu televiziji RBK.

22:28

2.9.2024.

1 d

Podeli: