Hronika 0

12.07.2024.

11:55

Nastavak suđenja Belivuku: Negirao sva ubistva

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je optuženi vođa organizovane kriminalne grupe Veljko Belivuk u nastavku suđenja negirao da su on i pripadnici njegove grupe počinili ubistva.

Izvor: Tanjug

Nastavak suđenja Belivuku: Negirao sva ubistva
Profimedia

Podeli:

Osvrnuvši se na reči punomoćnice porodice ubijenog Gorana Veličkovića o broju ubistava koje je počinila ova grupa, Belivuk je rekao da oni nisu počinili nijedno.

Belivuk tvrdi da tužilac podmeće i izmišlja dokaze, dodajući da tužioci sami sebe demantuju i detaljno nabrajući u kojim situacijama, kako tvrdi, teze tužilaštva nisu potvrđene materijalnim dokazima. On tvrdi da su tužioci vršili psihološki pritisak na trojicu okrivljenih-saradnika, a sudu je predložio da izvede kao dokaz spise predmeta u postupku za pranje para protiv Darka Šarića, čime se, kako tvrdi, dokazuje kako "postupa tužilac Saša Ivanić".

Smatra da bi trojica okrivljenih-saradnika trebalo da se vrate u pritvor, ističući da su oni pušteni iz pritvora po principu društvene igre "Monopol", odnosno da su potpisali blanko sporazume za ubistva i da su zatim pušteni iz pritvora.

S obzirom na to da na prethodnom suđenju punomoćnici oštećenih nisu izneli uvodna izlaganja, to su učinili danas. Punomoćnica porodice ubijenog Gorana Veličkovića Vesna Golubović je predložila da se uradi psihijatrijsko veštačenje Jelene Veličković, supruge ubijenog, dodajući da je Veličković bio uplašen za bezbednost svoje porodice i da je zbog toga nosio oružje.

Otac ubijenog Lazara Vukićevića je od suda tražio da mu vrati dva blindirana automobila, koja je, prema njegovim rečima, dovezao kada mu je sin nestao. Suđenje koje je bilo zakazano za ponedeljak, bilo je odloženo zbog izostanka okrivljenog-saradnika Srđana Lalića zbog bolesti. On je danas došao na suđenje.

U odnosu na optuženog Borisa Karapadžića postupak je razdvojen zbog njegovih zdravstvenih problema. Ovaj postupak je u junu krenuo ispočetka zbog promene predsednice veća koja je otišla u penziju. Na prethodnim ročištima tužilac je pročitao optužnicu, a potom su branioci izneli uvodna izlaganja.

Optužnicom je obuhvaćeno ukupno 30 osoba od kojih se njih 12 brani sa slobode, dok su ostali u pritvoru.

Pripadnici grupe optuženi su za ubistva Aleksandra Gligorijevića zvanog Puki, Gorana Veličkovića zvanog Goksi, Milana Ljepoju, Lazara Vukičevića, Zdravka Radojevića, Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: