Hronika 0

05.07.2024.

20:54

Glavni tužilac o slučaju Danke Ilić: Optužnica će biti podignuta u roku

Iako se očekivalo da će doći do pomaka u slučaju ubistva Danke Ilić (2) posle saslušanja novih svedoka, nažalost, sve je ostalo na mrtvoj tački.

Izvor: Blic

Glavni tužilac o slučaju Danke Ilić: Optužnica će biti podignuta u roku
M.M./ATAImages

Podeli:

Izjave svedoka iz Banjskog Polja o ubistvu Danke Ilić (2) nažalost nisu bili od pomoći za istragu, s obzirom na to da nisu rekli ništa novo.

Uprkos tome, Miodrag Canović, glavni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, rekao je da će optužnica biti podignuta u datom roku.

"Izjave svedoka koje su danas dali pred tužiocem nisu pružili pomaka u istrazi, jer ništa novo nisu kazali. Ne mogu sada precizno da kažem tačno kada, ali biće ispoštovan rok do šest meseci", izjavio je Canović za "Blic".

Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru preostalo je još tačno tri meseca da prikupe sve dokaze protiv osumnjičenih D. D. i S. J. za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić (2) iz Bora.

Ovaj rok tužiocu je preostao budući da se osumnjičeni u pritvoru nalaze već tačno tri meseca, a po zakonu rok za podizanje optužnice u pritvorskim predmetima je šest meseci, u suprotnom osumnjičeni moraju biti pušteni na slobodu.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: