Hronika 0

02.07.2024.

17:35

Grupa huligana osuđena u Vukovaru zbog napada na srpske dečake

Opštinski sud u Vukovaru osudio je danas na zatvorske ili uslovne kazne petoricu optuženih, zbog nanošenja teških telesnih povreda grupi maloletnika u napadu koji se dogodio u centru grada, 6. januara ove godine.

Izvor: Tanjug

Grupa huligana osuđena u Vukovaru zbog napada na srpske dečake
Shutterstock/Aerial Mike

Podeli:

Kako su tada preneli mediji, grupa huligana napala je dečake srpske nacionalnosti. Tri osobe su osuđene na zatvorske kazne od kojih dve na 40 meseci, a jedna na kaznu zatvora od 24 meseca.

Dve osobe su osuđene na uslovne kazne, a i dalje se traga za osobom koja je od prvoga dana u begu, potvrdili su novinarima roditelji napadnutih maloletnika.

Napad je dogodio u večernjim satima kada je grupa starijih mladića, pripadnika navijačke grupe BBB, napala grupu maloletnika te je nekolicini nanela teške telesne povrede zbog kojih su bili hospitalizovani u osiječkom KBC-u.

Sedam dana nakon incidenta je u Vukovaru je održan i miran protest roditelja napadnute dece, ali i građana Vukovara koji su osudili taj čin nasilja zahtevajući stroge kazne za napadače.

Nakon hapšenja koja su ubrzo usledila nakon napada, petorici je određen istražni pritvor u kojem su se nalazili sve do izricanja presude, prenela je Hina.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vojska je raspoređena: Novi rat počinje?

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da je pojačano obezbeđenje državne granice, a određene trupe stavljene su u stanje visoke pripravnosti zbog intenziviranja ukrajinske vojske u pograničnim oblastima.

20:48

2.7.2024.

1 d

Podeli: