Hronika 0

02.07.2024.

9:28

Određen pritvor saradniku napadača kod izraelske ambasade

Sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana I.G. osumnjičenom za terorističko udruživanje, a u vezi sa napadom na Žandarma ispred ambasade Izraela.

Izvor: Tanjug

Određen pritvor saradniku napadača kod izraelske ambasade
TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ/bs

Podeli:

Pritvor mu je određen jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i s obzirom na to da je osnovano sumnjiv da je izvršio krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, saopšteno je iz tog suda.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je ranije saopštio da je reč o Igoru Despotoviću koji je već osuđivan za pozivanje na vršenje terorizma.

Despotović se sumnjiči da je bio u kontaktu sa Milošem Žujovićem koji je u subotu ispred izraelske ambasade iz samostrela u vrat pogodio Žandarma koji je obezbeđivao ambasadu. Ranjeni Žandarm je u samoodbrani savladao napadača, koji je od zadobijenih povreda preminuo.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vojska je raspoređena: Novi rat počinje?

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da je pojačano obezbeđenje državne granice, a određene trupe stavljene su u stanje visoke pripravnosti zbog intenziviranja ukrajinske vojske u pograničnim oblastima.

20:48

2.7.2024.

1 d

Podeli: