Hronika 1

30.06.2024.

17:16

Stan u Novom Pazaru pripada vehabiji Ramoviću: Proveo 13,5 godina na robijii zbog terorizma, sada je u bekstvu

Stan u Novom Pazaru u kojem je nađeno oružje i zastave ismaske države pripada Senadu Ramoviću Becanu (51), tekfirovcu koji je 13,5 godina proveo na robijii zbog terorizma.

Izvor: Informer

Stan u Novom Pazaru pripada vehabiji Ramoviću: Proveo 13,5 godina na robijii zbog terorizma, sada je u bekstvu
RINA/Printskrin

Podeli:

Ovo je danas za Informer izjavio ministar policije Ivica Dačić, koji je otkrio da je Ramović najpre pretio policajcima sekirom ako dođu kod njega, a onda ih nije sačekao nego je sad u bekstvu.

"Nismo razgovarili sa njim jer nije bio kod kuće. Pretpostavio je da možemo da dođemo", kazao je Dačić.

Senad Ramović iz Novog Pazara, koji je zbog terorizma bio osuđen na 13,5 godina zatvora, odslužio je kaznu i sad je na slobodi. Najveći deo robije proveo je u strogoj izolaciji, u posebnom dijelu Zabele.

Pucao na policajce

Ramović je uhapšen 2007. nakon žestokog oružanog obračuna sa policajcima u selu Trnava kod Novog Pazara. Tada je uhapšeno još 14 Ramovićevoh saradnika. Teretili su se za planiranje ubistva tadašnjeg muftije Muamera Zukorlića, kao i za pripremu terorističkih napada u Beogradu i Novom Pazaru.

Ni nakon 13 godina provedenih u zatvoru nije krio aspiracije za likvidacijom akademika Muamera Zukorlića. On je u intervju za televiziju Hepi kazao da ima toliko podataka o kretanju Muftije, da bi ga lako mogao ubiti i kamenom.

“Ja da sam hteo Muftiju da ubijem, ja bih ga kamenom ubio. Meni ne treba puška za njega. Znam tačno lokacije, đe se kreće, kad se kreće, tačno određeno kad ide na ručak nedeljom u Orlje, u njegovo selo, sačekat ga, kamenom ga ubit i stutat ga u provaliju”, rekao je Ramović.

Podsećamo da je Ramoviću osim za krivična dela terorizma i nedozvoljenog držanja oružja bio optužen da je nameravao da ubije tada glavnog muftiju Islamske zajednice u Srbiji Muamera Zukorlića. Planirano je da Ramović, Hot i Hodžić gađaju džip u kome je bio muftija Zukorlić, navedeno je prilikom suđenja u Specijalnom sudu. Senad Ramović Becan je presudom Specijalnog suda u Beogradu 2009. godine osudio na 13 godina zatvora.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Državni udar u Ukrajini? Oglasili su se

Ukrajinska služba bezbednosti i Kancelarija državnog tužioca saopštavaju da su aktivisti prošle nedelje planirali provokacije u glavnom gradu Kijevu i da zauzmu parlament i formiraju privremenu vladu.

16:14

1.7.2024.

22 h

Podeli: