Hronika 0

30.06.2024.

19:02

Uhapšene tri osobe nakon napada na Dedinju; Otkriven detaljan plan teroriste VIDEO

Pripadnik Žandarmerije Miloš Jevremović (34) ranjen je juče u napadu ispred izraelske ambasade u Beogradu, kada je pogođen samostrelom u vrat.

Izvor: B92.net

Uhapšene tri osobe nakon napada na Dedinju; Otkriven detaljan plan teroriste VIDEO
FOTO TANJUG/TANJUG VIDEO/bs

Podeli:

Napadač je identifikovan kao Miloš Žujović (25), versko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca, koji je prešao da živi u Novi Pazar.

Jevremović je u samoodbrani pucao na Žujovića, koji je preminuo od zadobijenih povreda.

Završeno

16:45

Bjegović: Klasičan teroristički napad lica indoktriniranog verskim fanatizmom

Stručnjak za bezbednost Miroslav Bjegović izjavio je danas da je napad u subotu na izraelsku ambasadu i na pripadnika Žandarmerije bio, bez sumnje, klasičan teroristički napad, koje je izvelo lice koje je očito bilo indoktrinirano radikalnim verskim fanatizmom.

Bjegović je Tanjugu rekao da je taj teroristički napad poruka svim državama koje imaju dobre odnose sa Izraelom da se mogu naći na meti terorista.

"Ovde ne postoji slučajnost. Izraelska ambasada je bila strogo određena, ciljana meta. U ovom slučaju, nažalost, imamo ranjenog pripadnika srpske policije koji je ipak pokazao kako se brani država, kako se brani institucija, u ovom slučaju, i izraelska ambasada", rekao je Bjegović.

On smatra da taj napad verovatno ima i neke političke ciljeve, ali ističe da naša država ima odlične odnose sa Izraelom, ali i palestinskim narodom, iako oni vode, u ovom trenutku, međusobni rat do istrebljenja u Pojasu Gaze.

"Naša država ne meša se u bilo čije odnose. Ovo je, ipak, poruka možda svim onim zemljama koje imaju dobre odnose sa izraelskom državom da se mogu naći na meti terorista. Ono što jeste problem za nas, jeste što se naš sistem nacionalne bezbednosti po prvi put se susreće sa jednim terorističkim aktom", poručio je stručnjak za bezbednost.

16:01

Bili su na "vezi": Žujović i Despotović do detalja isplanirali napad?

Nakon jučerašnjeg terorističkog napada ispred ambasade Izraela u Beogradu, kada je, kako se sumnja, Miloš Žujović (25) iz Mladenovca strelom iz samostrela u vrat pogodio pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića (34), istražitelji utvrđuju sve okolnosti.

U toku večeri i jutra policija je uhapsila i nekoliko Žujovićevih saradnika, a među njima i Igora Despotovića (25), koji je već osuđivan zbog planiranja terorističkih napada u Srbiji.

14:15

Dr Dušan Micić saopštio u kakvom je stanju pripadnik Žandarmerije

14:03

Zgrada u Novom Pazaru gde je živeo napadač

Izvor: Tanjug

11:44

Rođak teroriste otkrio detalje o njemu

Nakon napada koji se juče dogodio oglasio se i rođak teroriste.

Prema rečima rođaka, koji nije želeo da mu se pominje ime, Miloš Žujović ili Salahudin živeo je u Mladenovcu sa roditeljima do pre nekoliko meseci.

11:12

Ko je sve uhapšen

Policija je juče uhapsila i Igora Despotovića (25) zbog sumnje na terorističko udruživanje zajedno sa ubijenim napadačem Milošem Ž., nakon napada na pripadnika Žandarmerije samostrelom ispred Ambasade Izraela u Beogradu. Despotović nije prvi put hapšen zbog planiranja terorističkog napada.

Osim Despotovića uhapšen je i Kemal Begović kod kojeg je navodno pronađen prsluk sa zastavom islamske države.

Državljanin BiH Haris Šundo je zadržan, s obzirom na to da nema odobren boravak. Kako je ministar Dačić najavio, njemu će biti izrečena mera udaljavanja iz Srbije.

11:10

Snimljen stan jednog od uhapšenih; Zastave okačene u sobi

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić tokom današnjeg obraćanja sa ambasadorom Izreala u Srbiji, Jahelom Vilanom, pokazao je snimak koji je zabeležen u stanu jednog ekstremiste koji je uhapšen nakon jučerašnjeg napada na pripadnika Žandarmerije ispred Ambasade Izraela. Na snimku se vide zastave Islamske države, kao i više od pet različitih noževa.

Na snimku do kojeg je došao "Blic" vide se tri zastave okačene u sobi - dve crne i jedna bela. Kako je ministar Dačić rekao, reč je o zastavama Islamske države.

Osim zastava, na snimku se vide i noževi različitih veličina.

Ministar je dodao da svako na osnovu snimka sam može da proceni da li je u pitanju terorizam ili ne.

10:28

Vučić: "Biće još hapšenja"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je nove detalje koji su prethodili napadu ispred izraelske Ambasade.

"Nastavljamo da radimo, biće još hapšenja. Proveravamo povezanost svih lica i završićemo to. Verujem da ćemo najveći deo hapšenja da završimo do utorka i nakon toga će biti sve u redu", rekao je Vučić o napadu koji se dogodio juče.

09:48

Okriveno gde je terorista kupio i samostrel i koliko ga je platio

09:16

Određen pritvor za još dve osobe

Ministar Dačić je rekao da je sprovedena široka akcija saslušanja i pritvor u dva slučaja.

Kako navodi, reč je o Igoru Despotoviću koji je uhapšen u Beogradu, pritvor je određen Kemalu Begoviću, prilikom pretresa u Novom Pazaru. Njemu je oduzet prsluk sa zastavom tzv. Islamske države na leđima.

09:15

Duge cevi na ulazu u Mladenovac

U Mladenovcu, rodnom mestu Miloša Žujovića (25), versko ime Salahudin, konvertita koji je juče izvršio teroristički napad kada je samostrelom ranio u vrat Miloša Jevremovića (35), pripadnika Žandarmerije kod ambasade Izraela, koji ga je usmrtio u samoodbrani, dan posle vlada opsadno stanje.

Na samom ulazu u Mladenovac je policijska patrola, dok u gradu su specijalci sa dugim cevima

09:15

Dačić i ambasador Izraela obišli povređenog žandarma

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan obišli su danas u Urgentnom centru pripadnika Žandarmerije koji je ranjen juče ispred izraelske ambasade u Beogradu, prilikom obavljanja službene dužnosti.
 

09:13

Ivica Dačić otvrio nove detalje

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je za RTS da terorizam ne može da pobedi državu.

Akcija se nastavlja širom Srbije. U toku noći izvršen je pretres na više lokacija širom, razgovarano je sa više desetina ljudi, a tužilaštvo će odrediti dalje postupanje, istakao je Dačić.

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Stiže velika promena u bankama

S poslednjim danom juna ističe rok od godinu dana tokom kojeg su banke u Hrvatskoj sa svojim klijentima koji imaju prećutno prekoračenje na računima trebalo da ugovore novo, dopušteno prekoračenje u istom iznosu.

14:10

30.6.2024.

1 d

Svet

Državni udar u Ukrajini? Oglasili su se

Ukrajinska služba bezbednosti i Kancelarija državnog tužioca saopštavaju da su aktivisti prošle nedelje planirali provokacije u glavnom gradu Kijevu i da zauzmu parlament i formiraju privremenu vladu.

16:14

1.7.2024.

20 h

Podeli: