Hronika 16

29.06.2024.

19:53

Uhapšen još jedan terorista u Beogradu; Objavljen snimak sa lica mesta VIDEO

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je u Beogradu uhapšeno još jedno lice zbog sumnje na terorističko udruživanje.

Izvor: Tanjug

Uhapšen još jedan terorista u Beogradu; Objavljen snimak sa lica mesta VIDEO
Shutterstock/CC7

Podeli:

Prema rečima ministra, uhapšen je Igor Despotović iz Beograda, koji je imao svakodnevnu komunikaciju s "ubijenim teroristom Žujovićem".

“U Beogradu je uhapšeno još jedno lice zbog sumnje na terorističko udruživanje. Reč je Igoru Despotoviću iz Beograda, rođenom 1999. godine, koji je pre dve godine već hapšen zbog toga što je bio administrator više militantnih grupa na internetu koje su pozivale na džihad", saopštio je Dačić.

On je objasnio da se postupak protiv Despotovića i dalje vodi, a on je pušten iz pritvora, posle čega je "nastavio komunikaciju sa ekstremistima, tako da je svakodnevno imao komunikaciju sa ubijenim teroristom Žujovićem, zbog čega se sumnja da je direktno učestvovao u logističkoj podršci i organizaciji ovog terorističkog akta".

"Akcija policije se nastavlja na više lokacija u Srbiji”, izjavio je ministar Dačić.

Pripadnik Žandarmerije Miloš Jevremović (34) ranjen je danas u napadu ispred izraelske ambasade u Beogradu. Napadač je identifikovan kao Miloš Žujović (25), versko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca, koji je prešao da živi u Novi Pazar.

Žandarm je u samoodbrani pucao na Žujovića, koji je preminuo od zadobijenih povreda.

Podeli:

16 Komentari

Možda vas zanima

Region

Stiže velika promena u bankama

S poslednjim danom juna ističe rok od godinu dana tokom kojeg su banke u Hrvatskoj sa svojim klijentima koji imaju prećutno prekoračenje na računima trebalo da ugovore novo, dopušteno prekoračenje u istom iznosu.

14:10

30.6.2024.

1 d

Podeli: