Hronika 0

29.06.2024.

18:32

Vesić: Napad posledica negativne kampanje protiv jevrejskog naroda

Ministar građevinarstva Goran Vesić saopštio je da najoštrije osuđuje današnji teroristički napad na ambasadu Države Izrael u Beogradu u kojem je teško povređen pripadnik Žandarmerije.

Izvor: Tanjug

Vesić: Napad posledica negativne kampanje protiv jevrejskog naroda
TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/bs

Podeli:

"Ovaj napad je na žalost logična posledica opšte antisemitske histerije i negativne kampanje koja se u svetu vodi protiv jevrejskog naroda. Siguran sam da ovaj teroristički akt neće uplašiti naše jevrejske partnere, već naprotiv, da će ih dodatno učvrstiti u nameri da štite svoje državne interese i jevrejski narod gde god on živeo", naveo je Vesić.

Srpski narod, ističe, deli stradalnu sudbinu sa prijateljskim jevrejskim narodom i mi dobro razumemo koliko je važno stajati na strani istine i pravde čak i kada se to ne sviđa svima.

"Ovaj teroristički napad ukazuje na potrebu da Srbija, Izrael, i sve druge partnerske zemlje, ubuduće imaju još bolju koordinaciju u anti-terorističkom delovanju, a u cilju očuvanja globalne bezbednosti i zaštite života ljudi. Uveren sam da će nadležni organi Republike Srbije u što kraćem roku istražiti pozadinu ovog terorističkog čina", rekao je Vesić.

Čestitao je našem povređenom policajcu na ispoljenoj prisebnosti i hrabrosti i poželeo muj brz oporavak i povratak na dužnost.

"Reakcija bezbednosnog aparata Republike Srbije u ovom slučaju šalje jasnu poruku svima koji se usude da destabilizuju Srbiju i ustavni poredak naše zemlje - Nema povlačenja pred teroristima", poručio je Vesić.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Stiže velika promena u bankama

S poslednjim danom juna ističe rok od godinu dana tokom kojeg su banke u Hrvatskoj sa svojim klijentima koji imaju prećutno prekoračenje na računima trebalo da ugovore novo, dopušteno prekoračenje u istom iznosu.

14:10

30.6.2024.

1 d

Podeli: