Hronika 2

29.06.2024.

18:04

Policija i vatrogasci ispred zgrade napadača na žandarma FOTO

Danas oko 11 sati N.N. lice, ciji se identitet utvrđuje, pucalo je iz samostrela u pripadnika Žandarmerije koji je bio na dužnosti obezbeđenja Ambasade Izraela, i pogodilo ga u vrat.

Izvor: B92.net

Policija i vatrogasci ispred zgrade napadača na žandarma FOTO
B92.net

Podeli:

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je lice koje je izvršilo teroristički napad Miloš Žujović (25), versko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca.

"Utvrđeno je da je lice koje je izvršilo teroristički napad Miloš Žujović (1999), versko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca, koji je prešao da živi u Novom Pazaru. U nastavku akcije, policija će izvršiti pretrese na više lokacija. Sve naše snage su u najvišem stepenu pripravnosti”, izjavio je ministar Dačić. 

Nadležni organi Srbije utvrđuju da li je napadač povezan s vehabijama, saznaje Tanjug.

Kako B92.net nezvanično saznaje, napadač na žandarma nije nikada živeo u Novom Pazaru, već je samo bio prijavljen na jednoj adresi u centru grada.

"Policija je dolazila na adresu na koju je prijavljen, ali njega niko ne poznaje, komšije su izjavile da ga nikada nisu videli", rekao je sagovornik iz Novog Pazara za B92.

Zgrada u centru Novog Pazara u kojoj je prijavljeno prebivalište napadača B92.net

Kako nezvanično saznajemo, on je navodno živeo sa nekom ženom u unutrašnjosti, a bavio se dostavom hrane.

U Novom Pazaru primetno je pojačano prisustvo policije i podignut je nivo pripravnosti posle današnjeg napada na pripadnika Žandarmerije ispred izraelske ambasade u Beogradu.

Kako B92.net saznaje, ispred zgrade napadača u kojoj je živeo sa suprugom, bez dece, nalaze se vatrogasci i policija.

B92.net

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Stiže velika promena u bankama

S poslednjim danom juna ističe rok od godinu dana tokom kojeg su banke u Hrvatskoj sa svojim klijentima koji imaju prećutno prekoračenje na računima trebalo da ugovore novo, dopušteno prekoračenje u istom iznosu.

14:10

30.6.2024.

1 d

Podeli: