Hronika 2

29.06.2024.

15:48

"Srbija će imati nultu toleranciju prema terorizmu"

Napad na pripadnika Žandarmerije, koji je obezbeđivao Ambasadu Države Izrael u Beogradu je istovremeno napad na diplomatsko-konzularno predstavništvo zemlje sa kojom Srbija neguje prijateljske veze, ali i napad na Srbiju, saopštilo je MSP.

Izvor: Tanjug

"Srbija će imati nultu toleranciju prema terorizmu"
TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ/bs

Podeli:

Srbija će, kako je saopštio MSP, imati nultu toleranciju prema terorizmu i svakoj vrsti ekstremizma, i nastaviće da, kao i do sada, garantuje nepovredivost stranih misija, u skladu sa Članom 22, Bečke konvencije o diplomatskim odnosima.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je izrazilo uverenje da će srpski nadležni državni organi efikasno i do kraja rasvetliti okolnosti i motive napada.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je, ovim povodom, u komunikaciji sa Ministarstvom inostranih poslova Izraela i diplomatama te zemlje u Beogradu, kojima će, kako je navedeno, pružiti svu potrebnu pomoć i podršku.

"Ranjenom pripadniku srpske Žandarmerije, koji je herojski obavio svoju dužnost, javno zahvaljujemo, čestitamo na hrabrosti i želimo brz oporavak!", saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Stiže velika promena u bankama

S poslednjim danom juna ističe rok od godinu dana tokom kojeg su banke u Hrvatskoj sa svojim klijentima koji imaju prećutno prekoračenje na računima trebalo da ugovore novo, dopušteno prekoračenje u istom iznosu.

14:10

30.6.2024.

1 d

Podeli: