Hronika 0

25.06.2024.

11:29

Napreduje istraga ubistva Danke Ilić: Zakazano saslušanje novih svedoka, evo ko su oni

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru zakazano je saslušanje novih svedoka u istrazi ubistva dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, koju su, kako se sumnja, usmrtili radnici JKP "Vodovod" iz Bora, D.D. (50) i S.J. (50), kako saznaje Kurir.

Izvor: Kurir.rs

Napreduje istraga ubistva Danke Ilić: Zakazano saslušanje novih svedoka, evo ko su oni
M.M./ATAImages

Podeli:

"Novo saslušanje zakazano je za petak, 5. jul, kada će biti ispitana još tri svedoka u ovom slučaju. Jedan od njih je građanin Bora, dok su druga dvojica meštani Brestovačke banje," rekao je za Kurir svedok upoznat sa slučajem.

Podsećanja radi, za Dankino ubistvo, pored S.J. iz sela Luka, osumnjičen je i D.D. (50) iz sela Zlot kod Bora, koji je inače priznao zločin, rekavši da su vozilom JKP "Vodovod" udarili devojčicu, nakon čega je on zadavio golim rukama.

Takođe je otkrio da su mu u sakrivanju devojčicinog tela pomogli otac R.D. i sada već pokojni brat D.D. , koji je, podsetimo, preminuo u Policijskoj upravi Bor nekoliko sati posle hapšenja.

S.J. iz borskog sela Luka nedavno je po treći put saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, gde je dva sata odgovarao na pitanja u vezi slučaja zbog kog se nalazi u pritvoru.

"Janković je govorio, kao i na prethodnom ispitivanju, da nije kriv za ubistvo devojčice i da je nikada u životu nije video, ni tog dana ni nikada pre," kaže naš izvor i dodaje:

"Osumnjičeni je samo detaljnije tužiocu objasnio svoje kretanje, odnosno vremenske odrednice koje se tiču kobnog dana. Kada je popravljao šaht zbog kog su on i dragijević došli u Banjsko polje i koliko su se tamo zadržali. Takođe je i rekao da se pored deponije u ovom mestu zadržao jer je razgovarao telefonom."

On je, kako saznaje list, detaljno govorio o svemu kao i prethodnog puta, da nema nikakve veze sa sločinom i da dete nije sreo, a kamoli udario kolima.

"U potpunosti je ostao pri iskazu koji je dao 4. juna," rekao je izvor i dodao da, sa tim u vezi, nije otkrio nikakvu lokaciju na kojoj bi telo moglo biti jer tvrdi da Danku nije ni video.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Stiže velika promena u bankama

S poslednjim danom juna ističe rok od godinu dana tokom kojeg su banke u Hrvatskoj sa svojim klijentima koji imaju prećutno prekoračenje na računima trebalo da ugovore novo, dopušteno prekoračenje u istom iznosu.

14:10

30.6.2024.

1 d

Podeli: