Hronika 0

20.06.2024.

20:22

Suočavanje sa dečakom ubicom: Ko je još kriv za stravičan masakr?

Jelena Vujičić, stručni saradnik i pedagog beogradske OŠ "Vladislav Ribnikar", u kojoj je, kako je utvrđeno istragom, 3. maja prošle godine K.K. (14) ubio devet učenika i radnika obezbeđenja, negirala je u Višem sudu da je sa dečakom pričala o promeni smene.

Izvor: Novosti

Suočavanje sa dečakom ubicom: Ko je još kriv za stravičan masakr?
Antonio Ahel/ATAImages

Podeli:

To je njegova majka, M. K., navela u mejlu koji je svojevremeno poslala školi.

Zbog toga je punomoćnik porodice, advokat Marina Ivelja tražila suočenje pedagoga i dečaka. 

U današnjem nastavku parničnog postupka protiv K. K. i njegovih roditelja, ali i škole i države, koji su pokrenuli članovi porodice ubijene devojčice, pedagog je navela da dečaka nije imala prilike lično da upozna i da individualno radi sa njim. 

"Nikada nije bilo reči o tome da je problematičan, da se loše ponaša ili da je učestvovao u nekom incidentu", svedočila je juče Jelena Vujičić.

"O njemu na kolegijumima i radnim sastancima sa ostalim nastavnicima, ili na nastavničkom veću, čula sam sve u superlativu. Mislim da nije bilo mog propusta koji bi doveo do ovog strašnog događaja. Žao mi je što je do njega došlo i to je nešto najgore što se dogodilo u mom životu". 

Saslušana je i psiholog škole Lidija Maksić. 

"Mislim da nema moje odgovornosti, ni propusta u radu koji su mogli da dovedu do ovog zločina", rekla je svedok.

"Sve što smo znali o dečaku pre tog 3. maja, nije naslućivalo da će doći do ovako nečega. Nakon zločina detaljno sam analizirala, pregledala sve dnevnike i izveštaje, da vidim da nam možda nešto nije promaklo. I, verujte, nije nađen nijedan propust, nijedna opomena koja bi nas alarmirala da će se nešto ovako desiti. Napominjem da u 12 odsto slučajeva ima naznaka da će doći do zločina i nekog čudnog ponašanja kod osoba koje ga počine. Za sve ostale slučajeve nema znakova". 

Psiholog je dodala i da smatra da su, kao škola, trebalo da budu obavešteni da neko dete ide u streljanu, da njegovi roditelji kod kuće imaju oružje: 

"Smatram da je to jako opasno i da smo morali da imamo takvu informaciju". 

Sa druge strane, punomoćnik porodice žrtve, advokat Snežana Dunjić, imala je mnogo pitanja za pedagoga i svaki put kada bi postavila pitanje svedoku, detaljno je obrazložila svaki propust u njenom radu koje je nakon događaja utvrdila vanredna inspekcija Ministarstva prosvete Srbije. 

Punomoćnik porodice ubijene devojčice, advokat Snežana Dunjić, predložila je da se veštači kasa u kojoj je, navodno, V. K. držao oružje i municiju, kako bi se utvrdilo da li tolika količina, za koju je rečeno da poseduje, može da stane u tu kasu.

Ponovila je i svoj raniji predlog da se ispita K.K., kao i da se stručnjacima koji će raditi njegovo veštačenje, dostavi audio snimak poziva kada on prijavljuje svoj zločin i snimak njegovog iskaza u tužilaštvu. 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ultimatum? Orban traži deo Ukrajine

Među 11 zahteva Mađarske u vezi sa zaštitom prava nacionalnih manjina, ključni kamen spoticanja je određivanje oblasti u Ukrajini sa posebnim nivoom garancija za prava Mađara.

16:53

27.6.2024.

1 d

Svet

Dramatičan preokret: Idemo ka katastrofi

Što duže traje rat u istočnoj Evropi između Rusije i Ukrajine i što se više provokacija dešava širom sveta, svet postaje bliži “nuklearnoj katastrofi, upozoravaju dva nuklearna analitičara.

13:00

28.6.2024.

1 d

Podeli: