Hronika 0

20.06.2024.

15:12

Nastavlja se suđenje Belivukovom klanu

U Specijalnom sudu u Beogradu danas se nastavlja suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koja se tereti za krivična dela sedam ubistva, držanje i stavljanje u promet droge i oružja, kao i silovanje i otmica.

Izvor: Kurir.rs

Nastavlja se suđenje Belivukovom klanu
Profimedia

Podeli:

Na današnjem ročištu advokati odbrane će nastaviti svoja uvodna izlaganja, a nakon čega bi trebalo da iznese odbranu i 30 okrivljenih, od koji su tri okrivljena-svedoka koja su priznala krivicu i potpisala sporazum sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal.

Prvi se za reč javio advokat Dragoš Cukavac koji zastupa okrivljenog Vladimira Dimitrijevića.

"Tužilaštvo nema nijedan validan dokaz protiv mog klijenta, ima samo jedan DNK trag na nekom koferu koji je mešovitog karaktera. Takođe, tokom pretresa koji je izvršen na nezakonit način njemu nije pronađena nikakva droga", rekao je advokat.

On je istakao i da Dimitrijević poznaje Belivuka već 10 godina i da mu je prijatelj, a da poznaje samo nekoliko okrivljenih jer je auto-limar i popravljao im je vozila.

Advokat koji zastupa Aleksu Šejića, a koji se sumnjiči da je između ostalog, silovao oštećenog I.S, rekao je:

"Jedini dokaz protiv mog klijenta je navodno priznanje koje je dao u policiji, što nije nikakav dokaz i da tražimo da se on izuzme. On tada nije imao izabranog branioca i zbog toga ovaj dokaz može da se okarakteriše kao nezakonit", rekao je advokat.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ultimatum? Orban traži deo Ukrajine

Među 11 zahteva Mađarske u vezi sa zaštitom prava nacionalnih manjina, ključni kamen spoticanja je određivanje oblasti u Ukrajini sa posebnim nivoom garancija za prava Mađara.

16:53

27.6.2024.

1 d

Svet

Dramatičan preokret: Idemo ka katastrofi

Što duže traje rat u istočnoj Evropi između Rusije i Ukrajine i što se više provokacija dešava širom sveta, svet postaje bliži “nuklearnoj katastrofi, upozoravaju dva nuklearna analitičara.

13:00

28.6.2024.

1 d

Podeli: