Hronika 0

20.06.2024.

11:59

Drama u Zabeli: Pobegao zatvorenik

Pripadnici Službe za obezbeđenje KPZ Požarevac Zabela sprečili su bekstvo jednog osuđenika, dok se za drugim intenzivno traga, potvrđeno je za "Blic" iz UIKS.

Izvor: Blic

Drama u Zabeli: Pobegao zatvorenik
Profimedia

Podeli:

"Dva osuđenika su iskoristila momenat da napuste pogon u trenutku kad su se za povratak spremali svi radno angažovani osuđenici u paviljone u kojima su smešteni. Komandir iz karaule je odmah uočio osuđenike i ispalio hice upozorenja u njihovom smeru što je jednog od njih odvratilo od bekstva", navodi se u odgovoru za "Blic" iz UIKS.

Za drugim osuđenikom koji služi kaznu od 5 godina za tešku krađu se intenzivno traga.

"Uprava za izvršenje krivičnih sankcija je odmah uputila vanredni nadzor na teren kako bismo ustanovili sve okolnosti. Svi oni za koje se ustanovi da nisu ispoštovali jasne procedure u radu prilikom obavljanja svojih dužnosti će biti najstrože sankcionisani. Ono što je najvažnije jeste da zivot i bezbednost drugih osuđenika i zaposlenih nisu bili dovedeni u pitanje nijednog trenutka", navodi se iz UIKS za "Blic".

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vojska je raspoređena: Novi rat počinje?

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da je pojačano obezbeđenje državne granice, a određene trupe stavljene su u stanje visoke pripravnosti zbog intenziviranja ukrajinske vojske u pograničnim oblastima.

20:48

2.7.2024.

1 d

Podeli: