Hronika 76

14.06.2024.

11:07

Oglasila se i majka koja je napala učiteljicu: "Bila je prebezobrazna"

Majka učenice trećeg razreda OŠ "Sveti Sava", koja je navodno gurnuta na ekskurziji, od strane učiteljice drugog odeljenja, iznela svoju stranu priče za TV Prve.

Izvor: B92.net

Oglasila se i majka koja je napala učiteljicu: "Bila je prebezobrazna"
PrintScreen/ TV Prva Video

Podeli:

"To što sam juče uradila nije bilo ni vreme ni mesto, nije opravdanje, nasilje nije rešenje, ali sam bila jako izrevoltirana i isprovocirana ponašanjem učiteljice", rekla je ona.

Takođe navodi da su ona i suprug, koji je takođe učestvovao u ovom nemilom događaju, pokušali najpre "najnormalnije prići nastavnici S. Đ.", kao i da su joj najavili razgovor u školi. Majka tvrdi da je tada učiteljica bila vrlo arogantna.

Na pitanje novinara Televizije Prva šta je to učiteljica uradila njenom detetu, majka kaže da je učiteljica gurnula njeno dete, jer je ušlo u kadar dok je snimala drugu decu.

"Dete je toliko gurnula da je ono palo na drugaricu. Inače, dete ima ozbiljan zdravstveni problem. Neke novine su objavile koji dete problem ima, što apsolutno nije u redu", kazala je majka.

Na konstataciju da neki roditelji i napadnuta učiteljica tvrde da ona nije bila gruba prema njenom detetu, majka kaže:

"I te kako je bila gruba i bezobrazna. Svega ovoga ne bi bilo da je rekla 'izvinite' i da je odvojila minut za razgovor na koji smo je pozvali".

Ona je dodala da je i tada učiteljica bila "prebezobrazna".

"Počupala sam je za kosu, što nije u redu, nakon što sam joj rekla da se tom detetu borim za život pet godina, da to nije u redu i da je dete preplašeno, pitala sam je je l' to znači da dete ne može da se druži i da li treba da je nosim u džepu, na šta je ona rekla: 'Da, treba da je nosi u džepu'", kazala je.

"Puno toga se dešava u školama, ali u medije dospe samo kada roditelji napadnu nastavnike, a za obrnuto se ne sazna. Mora da se čuje i druga strana medalje", istakla je majka učenice trećeg razreda OŠ "Sveti Sava".

Zaključila je da je svesna da je počinila nasilje i da bi sačekala policiju sa suprugom, i istakla da je znala da će ih napadnuta učiteljica zvati, dodajući da "očekuje da bude pozvana na razgovor, na koji će otići".

"Ali ako vam neko kaže za vaše bolesno dete, za čiji se život borite pet godina, da ne treba da ide na ekskurziju i da treba da ga držite u džepu, ili da kažete njenoj učiteljici da ide iza nje i da joj čuva leđa‚ ako je toliko boli – vodi je kod doktora… Sve sa bezobraznim stavom, bez ijednog jedinog 'izvini', to nije u redu sa pedagoškog stanovišta", istakla je ona.

Podeli:

76 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: