Hronika 0

07.06.2024.

14:44

Braća Panić optužena zbog posredovanja u vršenju prostitucije

Više tužilaštvo u Beogradu podnelo Višem sudu optužni predlog protiv šest okrivljenih zbog sumnje da su od oktobra 2022. do 16. oktobra 2023. posredovali u vršenju prostitucije u saizvršilaštvu.

Izvor: Tanjug

Braća Panić optužena zbog posredovanja u vršenju prostitucije
Antonio Ahel/ATAImages

Podeli:

Optuženi su Ivan Z. (25), Uroš P. (25), Miloš P. (23), Vuk S. (21), Sonja L. (22) i David L. (25), saopšteno je iz tog tužilaštva.

Tužilaštvo je predložilo sudu da Urošu P. i Milošu P. produži pritvor zbog opasnosti od bekstva, s obzirom na to da su se duže od tri meseca krili i bili nedostupni pravosudnim organima, iako su znali da se protiv njih vodi krivični postupak. Predloženo je i da sud Davidu L. produži meru zabrane napuštanja stana.

Imajući u vidu da je krivično delo posredovanje u vršenju prostitucije u nadležnosti osnovnog suda, predloženo je da se Viši sud u Beogradu oglasi stvarno nenadležnim za postupanje i da spise predmeta dostavi Trećem osnovnom sudu u Beogradu, kao stvarno i mesno nadležnom.

U optužnom predlogu, Više javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo da Treći osnovni sud u Beogradu nakon održanog glavnog pretresa sve okrivljene oglasi krivim i osudi ih pojedinačno na kaznu zatvora od godinu dana i na novčanu kaznu od 500.000 dinara.

U toku istrage koja je protiv okrivljenih pred ovim tužilaštvom pokrenuta 29. februara 2024. godine zbog sumnje da su izvršili krivična dela trgovina ljudima u saizvršilaštvu i posredovanje u vršenju prostitucije u saizvršilaštvu, a oštećena krivičnim delom trgovina ljudima (koje je u nadležnosti Višeg javnog tužilaštva) promenila je iskaz, nakon čega je Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima ovom tužilaštvu dostavio novi izveštaj s podacima koji ne ukazuju na postojanje osnova sumnje da je izvršeno ovo krivično delo prema njoj.

Okrivljeni su optuženi zbog postojanja opravdane sumnje da su od oktobra 2022. godine do 16. oktobra 2023. godine po prethodnom dogovoru i s podeljenim ulogama, navodili i podsticali tri žene na vršenje prostitucije. Oni su, kako se sumnja, putem sajtova "Seksi-adresar" i "Halo oglasi" reklamirali njihovu prostituciju, obezbedili im prostorije za obavljanje prostitucije i učestvovali u predaji navedenih devojaka drugim licima.

Na sajtovima su oglasili brojeve telefona i ponudu da zgodne, mlade maserke muškarcima nude usluge senzualne i tantričke masaže na različitim lokacijama u gradu. Na ovaj način oglasi su postali dostupni neodređenom broju lica, čiji identitet nije unapred poznat, a za ugovaranje klijenata, odnosno vreme i mesto dolaska, kao i uslugu koja će im biti pružena bila je zadužena Sonja L.

Cene seksualnih usluga su, kako se sumnja, odredili Uroš P., Miloš P. Vuk S. i David L. tako što je usluga tantričke masaže sa ručnom završnicom koštala između 3.500 i 6.000 dinara, a “milki masaža” 10.000 dinara. Devojke su za sebe zadržavale 50 odsto ostvarene zarade, a 50 odsto su predavale okrivljenima.

Takođe, sumnja se da je Vuk S. preko društvene mreže "Instragram" nudio posao radi zapošljavanja novih "maserki", nudeći besplatnu obuku i dobru zaradu, uz smeštaj i jedan obrok, uz napomenu da prednost imaju "maserke" od 18 do 40 godina.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Počinje rat? Vojska dobila naređenje: Pucajte...

Severnokorejske vlasti izdale su naređenje artiljerijskim jedinicama u blizini granice sa Južnom Korejom da budu spremne da otvore vatru na dronove koji nose letke i pakete pomoći sa Juga, prenela je danas državna novinska agencija KCNA.

18:16

13.10.2024.

1 d

Podeli: