Hronika 0

07.06.2024.

18:12

Pagonisu određen kućni pritvor; Oglasilo se tužilaštvo

Nenadu Pagonisu koji je preksinoć uhapšen zbog sumnje da je počinio nasilje u porodici nad bivšom suprugom Maju Brukner, danas je odlukom sudije za prethodni postupak određen kućni pritvor.

Izvor: Kurir/Blic

Pagonisu određen kućni pritvor; Oglasilo se tužilaštvo
Shutterstock/Salivanchuk Semen

Podeli:

Kako Kurir saznaje, sud nije prihvatio predlog tužillaštva da mu bude određen pritvor do 30 dana, već mu je određena mera zabrane napuštanja stana.

Prema nezvaničnim informacijama, Pagonis je jutros na saslušanju u Osnovnom javnom tužilaštvu negirao da je izvršio krivično delo koje mu je stavljeno na teret.

"Odbranu je izneo u prisustvu izabranih branilaca, advokata Gvozdena Grgura i Gorana Karadarevića. Iskaz u tužilaštvu danas je dala i Maja Brukner," potvrdio je sagovornik Kurira.

Kako je Kurir pisao, posle incidenta u Klinički centar Vojvodine zbog povreda javili su se i Nenad Pagonis, kao i njegova bivša supruga. Iako se spekulisalo da joj je naneo teške telesne povrede, kako Kurir saznaje, utvrđeno je da ona nije teško povređena.

Oglasilo se i tužilaštvo

U nastavku prenosimo saopštenje tužilaštva u celosti.

"Obaveštavamo Vas da je nakon izvršenih provera utvrđeno da je dežurni javni tužilac izvešten o događaju, po čijem nalogu je određeno zadržavanje osumnjičenog N.P. u trajanju do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici iz člana 194 Krivičnog zakonika, nakon čega je osumnjičeni dana 07.06.2024. godine saslušan od strane postupajućeg javnog tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu na okolnosti navedenog krivičnog dela, te je ovo ovo Tužilaštvo nakon saslušanja, a na osnovu člana 211 stav 1 tačka 3 Zakonika o krivičnom postupku, podnelo Osnovnom sudu u Novom Sadu predlog za određivanja pritvora u trajanju od 30 dana, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Takođe, ovim putem Vas obaveštavamo i da je na osnovu izvršene procene rizika za mogućeg učinioca, licu N.P. izrečena hitna mera, u skladu sa odredbama ZOSNP i to privremena zabrana učiniocu da kontaktira žrtvu nasilja i prilazi joj u trajanju od 48 časova, nakon čega je ovo Tužilaštvo dana 06.06.2024. godine, na osnovu člana 18 stav 2 Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, podnelo Osnovnom sudu u Novom Sadu predlog da se mera privremene zabrane mogućem učiniocu da kontaktira žrtvu nasilja i prilazi joj produži za 30 dana, koji predlog za produženje hitne mere je usvojen rešenjem Osnovnog suda u Novom Sadu od 07.06.2024. godine, koje produženje mere počinje da teče od dana 07.06.2024. godine i završava se dana 07.07.2024. godine."

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: