Hronika 1

06.06.2024.

21:53

Nakon stravične nesreće kod Loznice oglasile se Železnice Srbije: Hitan apel vozačima

Večeras u 19.50 sati, na pruzi Lešnica – Loznica, na putnom prelazu obezbeđenom saobraćajnim znakovima na putu, putnički voz naleteo na automobil koji je prelazio prugu.

Izvor: Novosti

Nakon stravične nesreće kod Loznice oglasile se Železnice Srbije: Hitan apel vozačima
RINA

Podeli:

Prema prvim informacijama sa mesta nesreće, u ovom sudaru poginuo je vozač automobila, a suvozač iz drumskog vozila je povređen i prevezen u bolnicu.

Putnički voz saobraćao je iz Beograda ka Loznici.

O nesreći su odmah obavešteni MUP i Hitna pomoć, a železnički saobraćaj na ovom delu pruge trenutno je u prekidu. 

Infrastruktura železnica Srbije izražava žaljenje zbog nesreće koja se dogodila.

Infrastruktura železnica Srbije i ovaj put ponovo upozorava i apeluje da se na putnim prelazima poštuju propisi i saobraćajna signalizacija, da se vozi oprezno i odgovorno, kao i da je obavezno zaustavljanje ispred putnog prelaza koji je obezbeđen saobraćajnim znakovima na putu, odnosno ispred znaka za obavezno zaustavljanje drumskih vozila. Samo na taj način mogu se sprečiti ovakve nesreće i sačuvati ljudski životi.

Podsećamo da je zaustavni put železničke kompozicije između 700 i hiljadu metara, da šinska vozila u saobraćaju uvak imaju prednost i da voz ne može da skrene sa pruge kako bi se sprečio sudar i izbegla nesreća.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: