Hronika 4

05.06.2024.

18:46

Preokret u istrazi o ubistvu Danke: Procurili detalji sa saslušanja osumnjičenog

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru juče je saslušan jedan od dvojice osumnjičenih za ubistvo Danke Ilić (2) u Banjskom Polju.

Izvor: Kurir.rs

Preokret u istrazi o ubistvu Danke: Procurili detalji sa saslušanja osumnjičenog
RINA

Podeli:

S. J. (50) negira da je počinio zločin 26. marta u Banjskom Polju i kaže "da ga ne grize savest".

"Ja toga dana devojčicu uopšte nisam video, zapravo je nisam video nikada u životu", izjavio je, navodno, S. J.

Priznao da je pio

On je, kako se nezvanično saznaje, u tužilaštvu odgovorio na oko stotinu pitanja, a saslušavan je oko tri i po sata, od 10 do 13. 30 sati.

"S. J. je, navodno, pred tužilaštvom mirno i staloženo govorio i odgovarao na sva pitanja koja su mu postavljena. Detaljno je govorio o 26. martu, danu kada je Danka nestala i kada su je, kako se sumnja, S. J. i D. D. prvo udarili kolima JKP Vodovod, gde su bili zaposleni, a onda i ubili i bacili telo", kaže izvor Kurira.

Izvor otkriva da je S. J. potvrdio da je na dan Dankinog nestanka bio u Banjskom Polju, mestu iz kog se devojčici izgubio trag.

"Objasnio je šta je tamo radio i priznao je da je pio alkohol. Priznao je i da je bio za volanom fijat pande, koja je službeno vozilo, kao i da se automobil kretao baš tim putem, koji je naveden kao mesto na kom je Danka udarena kolima, ali da apsolutno nikoga automobil kojim je upravljao nije udario", prenosi izvor detalje sa saslušanja.

Osumnjičeni S. J., koji je u tužilaštvo doveden iz pritvora, sa lisicama na rukama i nogama i u pratnji stražara, ispitivan je u prisustvu svog izabranog branioca Živadina Bogdanovića.

"Ispričao je i da ga ne grize savest jer ništa nije uradio, da na kolima nema udarca i da bi bila ulubljena da je dete njima udareno", kaže izvor Kurira.

Prema njegovim rečima, S. J. je mirno odgovorio na sva pitanja, a ono što zbunjuje sve jeste dijametralno suprotna priča njega i njegovog kolege osumnjičenog D. D., koji je ceo zločin priznao i rekao da je golim rukama udavio dete pošto ga je S. J. , po njegovim rečima, oborio autom.

Misterija ostaje

"Čudno je to što je D. D. do detalja u tužilaštvu opisao ceo događaj i priznao da je on taj koji je uneo dete u auto i udavio ga golim rukama, a S. J. , koji se do sada branio ćutanjem, sada negira sve i govori da dete nikada nije ni video.

"Neko od njih dvojice ne govori istinu, pošto su njih dvojica u kritično vreme bili zajedno, u istim kolima, a priče im se ne poklapaju", objašnjava izvor.

S. J.  je u policiji priznao krivično delo koje mu se stavlja na teret, a zatim se u tužilaštvu branio ćutanjem sve do danas, kada je u potpunosti negirao delo. S druge strane, njegov kolega D. D. priznao je sve i u policiji i u tužilaštvu.

"Mnogi su očekivali da će misterija ovog slučaja biti rešena i da će Janković otkriti gde je telo Danke Ilić, ali desilo se to da je on svojim iskazom šokirao sve", kaže izvor. On dodaje:

"Misterija ostaje. Ovo je definitivno jedan od najmisterioznijih slučajeva u Srbiji".

Danka Ilić je, inače, nestala 26. marta u mestu Banjsko Polje kod Bora kad je s majkom i bratom došla na porodično imanje i od tada joj se gubi svaki trag.

Policija je devet dana kasnije saopštila da su počinioci uhapšeni i da su priznali da su Danku prvo udarili kolima, zadavili je, a zatim njeno telo bacili na deponiju, odakle je posle dva dana telo premešteno, međutim, telo do danas nije nađeno.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Doneta odluka – gotovo je: Kino, šta ćeš sad?

Evropska komisija (EK) objavila je danas da je u skladu sa najavom iz juna uvela privremene više carine na uvoz električnih vozila (EV) iz Kine, istovremeno naglasivši da razgovori sa Pekingom o rešenju cele situacije i dalje traju.

16:53

4.7.2024.

1 d

Podeli: