Hronika 2

03.06.2024.

14:41

Osuđen otac koji je ćerku držao zatočenu u kadi u stanu u Beogradu

U. P., optužen da je maloletnu ćerku danima držao samu zaključanu u stanu na Zvezdari i da je partnerki I. Ž. zabranjivao da napusti zajednički stan, osuđen na 7 godina i osam meseci godina zatvora.

Izvor: Telegraf.rs

Osuđen otac koji je ćerku držao zatočenu u kadi u stanu u Beogradu
Shutterstock/ToskanaINC

Podeli:

Tokom današnjeg iznošenja završnih reči tužilac i punomoćnica maloletne devojčice zatražili su maksimalnu zatvorsku kaznu za oba krivična dela za koja je U. P. optužen, dok je njegov branilac Nemanja Lukić rekao da U. P. u odnosu na ćerku nije počinio porodično nasilje, već krivično delo zapostavljanje i zlostavljanje maloletnog deteta. Istakao je i da U. P. nije počinio krivično delo zlostavljanje i mučenje u odnosu na I. Ž.

U. P. više puta je opomenut od strane sudije jer je u svojoj završnoj reči govorio o događajima koji nisu predmet optižnice.

Naposletku je rekao da je godinama brinuo o ćerki i da je "bila u najboljim uslovima". Rekao je da je sva njegova pažnja bila usmerena na ćerku dok nije upoznao I. Ž.

"Pogađa me što sam odvojen od ćerke, žao mi je što je tako ispalo. Bio sam narkoman, imao sam psihičke probleme. Institucija mi nisu pomogle. Žao mi je što sam upoznao I. Ž., nismo bili adekvatan par. Trebalo je da se posvetim ćerki. Pogrešio sam i treba da budem kažnjen. Želim da se lečim, da ne budem narkoman i da jednom budem staratelj, odnosno roditelj, svojoj ćerki," rekao je U. P.

Kako je istakao, ne priznaje da je izvršio krivično delo nad I. Ž. i "to je sve izmišljotina".

"Želela je da istane sa mnom, napravila je ceo cirkus da bi mi se osvetila i da bi ona prekinula vezu. Smišljeno je ušla u ulogu žrtve, njena veštačenja nisu uspela, ona je izmanipulisala veštake," dodao je.

Optužen za dva krivična dela

U. P. se od 28. marta prošle godine nalazi u pritvoru.

Njemu se optužnicom teret stavljaju krivična dela nasilje u porodici i zlostavljanje i mučenje, kao i da je tokom 2022. godine do 24. marta ove godine, bezobzirnim ponašanjem ugrožavao telesni integritet i duševno stanje svoje ćerke, maloletne oštećene L. P.

Time je učinio krivično delo nasilje u porodici sa krivičnim delom zlostavljanje i mučenje koje je učinio na štetu emotivne partnerke I. Ž, na taj način što ju je u kontinuitetu zastrašivao, pretio, vređao je i držao zatvorenu u stanu.

Tužilaštvo će za izvršenje svakog od navedenih krivičnih dela predložiti sudu izricanje maksimalne kazne prema okrivljenom, kao i izricanje mere bezbednosti obaveznog lečenja narkomana i obaveznog lečenja alkoholičara, u skladu sa nalazom i mišljenjem sudskog veštaka.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Rusijo"

Nemačka je u petak, u Štadeu kod Hamburga, počela izgradnju prvog od tri planirana kopnena terminala za prijem tečnog prirodnog gasa.

16:00

29.6.2024.

23 h

Podeli: