Hronika 0

31.05.2024.

9:37

Lažna dojava o bombi u Palati pravde u Kragujevcu

Pripadnici kontradiverzione ekipe MUP-a Srbije utvrdili su pregledom prostorija Palate pravde u Kragujevcu, koji je trajao oko sat vremena, da u zgradi nema bombe i da je dojava o bombi koja je stigla oko 8 sati jutros bila lažna.

Izvor: Tanjug

Lažna dojava o bombi u Palati pravde u Kragujevcu
RINA

Podeli:

Prethodno su, nakon lažne dojave, zaposleni u 11 pravosudnih institucija u Palati pravde u Kragujevcu evakuisani i odložen je za 9 sati zakazan početak iznošenja završnih reči tužioca i odbrane na suđenju Goranu Gavriloviću (50) i Borisu Gavriloviću (20) iz sela Vinjišta kod Kragujevca, ujaku i bratu od ujaka Uroša Blažića, okrivljenog za ubistvo devet i ranjavanje 12 osoba, u noći između 4. i 5. maja prošle godine u selima Dubona i Malo Orašje.

Portparolka Višeg suda u Kragujevcu Ivana Obradović, izjavila je za Tanjug da će, odlukom sudije, planirano suđenje Gavrilovićima ipak biti održano danas, a tačan termin nastavka se u ovom trenutku još utvrđuje.

Goran i Boris Gavrilović terete se za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršlilaštvu, za koje je zaprećena zatvorska kazna u trajanju od dve do 12 godina. Po završetku iznošenja završnih reči, sudija će objaviti termin za izricanje presude.

Glavni pretres, na kome su izvođeni dokazi, održan je 27. maja u Višem sudu u Kragujevcu.

Uroš Blažić je, nakon masovnog ubistva i ranjavanja meštana Dubone i Malog Orašja, u noći između 4. i 5. maja prošle godine, pobegao i sakrio se u jednom od objekata domaćinstva svojih rođaka Gavrilovića u selu Vinjište kod Kragujevca, gde je i uhapšen u ranim jutarnjim satima 5. maja prošle godine.

Prilikom pretresa njihovog domaćinstva, policija je pronašla veću količinu oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava.

Suđenje Urošu Blažiću je iz bezbednosno-tehničkih uslova premešteno iz Višeg suda u Smederevu u Specijalni sud u Beogradu, a njegovim rođacima iz sela Vinjišta se zbog mesne nadležnosti sudi u Višem sudu u Kragujevcu.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Podeli: