Hronika 0

30.05.2024.

11:36

Zakazano saslušanje osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić; "Sve će se saznati naredne nedelje"

Osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić. S.J. do sada se branio ćutanjem, međutim kako je rekao njegov advokat Živadin Bogdanović, u toku sledeće nedelje se očekuje da se saznaju svi detalji zločina, na saslušanju zakazanom za 4. jun.

Izvor: Kurir.rs/Euronews

Zakazano saslušanje osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić; "Sve će se saznati naredne nedelje"
M.M./ATAImages

Podeli:

"Još uvek se ne zna tačno kada će S.J. izneti odbranu u tužilaštvu, međutim, sve će se saznati u toku sledeće nedelje. Za sada toliko mogu da kažem," izjavio je Bogdanović za Kurir.

Drugoosumnjičeni za Dankino ubistvo se, podsetimo, u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru branio ćutanjem sve ovo vreme, međutim, prema saznanjima Kurira, a još 17. aprila došlo je do znajčajnog preokreta kada je poručio da će sve ispričati nadležnima.

On je tada otkazao punomoćje svom tadašnjem advokatu, kog je imao posle hapšenja, i zatražio je drugog pravnog zastupnika.

"S.J. je bio nezadovoljan načinom branjenja njegovog tadašnjeg advokata, pa je zatražio novog. To nas je iznenadilo i dalo nam do znanja da on želi da promeni način svoje odbrane. On se branio ćutanjem u tužilaštvu, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, ali je onda rešio da ipak iznese odbranu," rečeno iz tužilaštva za gorepomenuti list.

Prema rečima nadležnih, pre nego što je osumnjičenom dodeljen drugi branilac, jasno je bilo da će ga zbog cele situacije savetovati da ispriča sve što zna, pa se pretpostavlja da je upravo to sada bio jedan od saveta novog advokata.

"Apsolutno svaki advokat bi ga i savetovao da prestane odbranu ćutanjem, pogotovo imajući u vidu to što je D.D. već priznao delo i time S.J. oslobodio sumnje da je on direktni ubica devojčice," kaže izvor za Kurir i dodaje da je i bilo pitanje trenutka kada će se S.J. oglasiti i zatražiti da svoju odbranu konačno iznese pred tužilaštvom.

"Očekuje se da će se ubrzo znati datum i vreme kada će se S.J. naći pred Višem javnim tužilaštvom u Zaječaru, a nadamo se da će njegovo saslušanje doneti odgovore na mnoga pitanja, pa samim tim postoji mogućnost da se otkrije gde je telo malene Danke Ilić."

U međuvremenu stigla je informacija da je zakazano saslušanje S. J. u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru za 4. jun, kada će on po prvi put izneti svoju odbranu.

Podsećanja radi, Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju, gde je iz Bora došla sa mamom i starijim bratom. Za taj zločin su osumnjičeni D.D. iz Zlota i S.J. iz Luke, obojica radnici JKP „Vodovod“ Bor, koji su u pritvoru. otac D.D. , R.D. (73) uhapšen je 6. aprila zbog sumnje da je pomogao sinu da premesti telo devojčice koju je prethodno, po sopstvenom priznanju, udavio rukama. Tada je uhapšen i brat D.D, D.D. (40), koji je samo dan kasnije preminuo u prostorijama PU Bor.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Doneta odluka – gotovo je: Kino, šta ćeš sad?

Evropska komisija (EK) objavila je danas da je u skladu sa najavom iz juna uvela privremene više carine na uvoz električnih vozila (EV) iz Kine, istovremeno naglasivši da razgovori sa Pekingom o rešenju cele situacije i dalje traju.

16:53

4.7.2024.

1 d

Svet

Sprema se haos? Ukrajina odbija

Ukrajina neće produžavati gasni sporazum sa Rusijom izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i dodao da su u toku pregovori o slanju prirodnog gasa iz Azerbejdžana u Evropsku uniju.

9:39

4.7.2024.

1 d

Podeli: