Hronika 0

05.03.2024.

22:08

Na suđenju Belivuku preslušane glasovne poruke o otmici Vukićevića

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je izvođenjem dokaza sa kriptovane aplikacije "skaj".

Izvor: Tanjug

Na suđenju Belivuku preslušane glasovne poruke o otmici Vukićevića
ArtOlympic/Shutterstock

Podeli:

Time je nastavljeno suđenje organizovanoj kriminlanoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici se između ostalog, optužnicom terete za sedam ubistava.

U sudncii su danas pored fotografija pušteni i audio snimci na kojima se priapdncii ove grupe dogovaraju oko otmice Lazara Vukićevića.

Na snimcima se čuje muški glas koji govori da će Vukićevića da pokupe u 8.30 časova u Radničkoj ulici, gde su, kako je rekao okrivljeni-saradnik Srđan Lalić ranije oteli Mirka Kojića, te su znali da je ta lokacija pogodna za "takve stvari".

Okrivljeni-sardnik Lalić je nakon jednog snimka rekao da se pominje "mesara", odnosno klanica, i da su tako zvali skrivenu prostoriju u kući u Ritopeku.

Okrivljeni-saradnik Nikola Spasojević se požalio sudiji da ga je Miljković nazvao pogrdnim imenom i da prevlači palcem preko vrata, te da mu preti na taj način, na šta je Miljković rekao da Spasojević laže.

Spasojević je kratko nakon te situacije opet rekao sudiji da mu je sad Marko Budmir dobacio pogrdnu reč, dok je Belivuk sudiji ukazao da će Laliću, ako ne prestane da mu se smeška, "skinuti taj osmeh sa lica".

Nakon svakog seta audio snimaka svi optuženi su pojedinačno dolazili za govornicu i izjašnjavali se da ne prepoznaju glasove sa tih snimaka. Suđenje se nastavlja u četvrtak, kada će biti prikazana i preslušana ostala dokumentacija sa kriptovane aplikacije "skaj".

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Stiže velika promena u bankama

S poslednjim danom juna ističe rok od godinu dana tokom kojeg su banke u Hrvatskoj sa svojim klijentima koji imaju prećutno prekoračenje na računima trebalo da ugovore novo, dopušteno prekoračenje u istom iznosu.

14:10

30.6.2024.

1 d

Podeli: