Hronika 37

04.04.2024.

23:55

Danka je ubijena; Uhapšeni osumnjičeni; Traga se za telom devojčice FOTO/VIDEO

Dvogodišnja devojčica Danka Ilić je ubijena. Policija je uhapsila S.J. (50) i D.D. (50) iz Bora, zbog sumnje da su ubili devojčicu.

Izvor: B92.net

Danka je ubijena; Uhapšeni osumnjičeni; Traga se za telom devojčice FOTO/VIDEO
TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr

Podeli:

U toku je potraga za telom Danke Ilić.

Završeno

23:10

"Danka je heroj, njena žrtva mora biti veliki nauk za sve," izjavio je Igor Jurić u gostovanju na RTS-u.

23:09

Ovo je putanja kojom su se kretali osumnjičeni za ubistvo male Danke

Devojčica Danka Ilić (2), za kojom se tragalo 10 dana, je ubijena - udarena je kolima, a njeno telo bačeno je na deponiju i za njim i dalje traje potraga.

Ministar Bratislav Gašić danas je na konferenciji posvećenoj ubistvu male Danke pokazao mapu područja na kojem se odvio ovaj gnusan zločin, istakavši sve ključne lokacije.

TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ nr

22:05

Ovo je automobil smrti kojim su osumnjičeni za ubistvo Danke pregazili devojčicu

21:59

Jurić o ubistvu Danke: "Snimak iz Beča bio slamka spasa, iščekivali smo čudo"

Direktor Centra za nestalu i zlostavljanu decu, Igor Jurić rekao je da nakon petog dana, gledajući i na sopstveno iskustvo ćerke Tijane, nije bio optimista po pitanju toga da li će dvogodišnja devojčica biti pronađena živa.

Ceo tekst pročitajte ovde.

20:47

"Telo neće biti potrebno da se dokaže zločin"

Dr Ljubiša Božić, specijalista sudske medicine i stalni sudski veštak istakao je u specijalu "Blic TV" da telo nije potrebno da bi se zločin dokazao, jer postoje i drugi dokazi.

"Detaljno će se sve pretražiti. U takvoj priči materijalizacije dokaza telo nije potrebno. Dovoljno je sudijsko ubeđenje da oni dobiju adekvatnu kaznu," kaže Božić.

20:43

Scene koje slamaju srca – cveće, igračke i baloni: "Poslednji pozdrav maloj Danki"

Potresne scene iz Bora na fotografijama – deca koja pale sveće, položeni venac i cveće, lutke i mede...

Pored sveća koja gore na glavnom trgu u gradu prikačeni su i baloni u obliku srca uz poruku "Poslednji pozdrav maloj Danki".

20:04

Za danas završena pretraga terena u selu jednog od osumnjičenih

Ekipa žandarmerije sa crnim džipovima i kombijem pretraživala je danas kuću S. J. u selu Luka, koji je osumnjičen za ubistvo male Danke Ilić (2).

Nakon pretraživanja kuće oni su se premestili na plac preko puta, koji je pretraživao i policijski pas kao i pripadnici Žandarmerije koji su kopali na njemu.

Džipovi i kombi Žandaremrije su na kraju, u potrazi za telom nesrećne devojčice Danke, obišli u kolibu dede osumnjičenog i vratili se čime su završili potragu za danas.

20:01

Pas Zigi bio na tragu zločina

Za Dankom Ilić deset dana tragao je veliki broj policije, vatrogasaca, žandarmerije, a akciji se priključio i čuveni policijski pas Zigi, koji je je inače penzionisan, ali je ipak doveden u Banjsko Polje kako bi olakšao potragu.

On je bio na tragu zločina, piše Blic.

Zigi je doveden u Banjsko Polje i krenuo je u potragu. Došao je do puta gde je Danku automobilom udario Dejan Dragijević i ubio, dok je na mestu suvozača i ubio, dok je na mestu suvozača bio njegov kolega Srđan Janković.

Tada je stao i zalajao ukazujući da je tu poslednji put bila Danka.

TANJUG/ TANJUG VIDEO

Zigi, star 9 godina, je belgijski ovčar i obučen i osposobljen za pretragu i spasavanje živih ljudi iz ruševina i na otvorenom prostoru. Prošao je osnovnu obuku iz poslušnosti, kao i osnovnu obuku za spasavanje i pretragu lica.

Zigi je učestvovao u više akcija spasavanja i na više međunarodnih vežbi u Sloveniji i Srbiji.

19:52

Izvor: Prva

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: