Hronika 19

03.04.2024.

23:30

Kraj potrage za Dankom u Beču? Očekuje se zvanična potvrda; Banjsko Polje puno policije; Blokirana ulica

Nastavlja se potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala u Banjskom Polju kod Bora. U potrazi za devojčicom, istraga na teritoriji Srbije je proširena.

Izvor: B92.net

Kraj potrage za Dankom u Beču? Očekuje se zvanična potvrda; Banjsko Polje puno policije; Blokirana ulica
TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bs

Podeli:

Specijalistički timovi MUP-a pretražili su okolinu kuće, tunel, podzemne kanale i šahtove, šume i nisu pronašli nikakve tragove koji bi ukazali na to da se devojčica tu nalazila.

Istovremeno, istraga se proširila i na Austriju, Interpol je raspisao žutu poternicu.  

Završeno

23:27

Kraj potrage za Dankom u Beču?

Nakon što je austrijski portal "Kosmo" objavio da je pronašao jednu od dve žene sa snimka iz Beča na kojem se vide dve žene sa devojčicom koja liči na nestalu Danku Ilić, potraga oko nestale devojčice iz Bora ponovo je završila u ćorsokaku.

Rumunka koja tvrdi da je na snimku sa svojom ćerkicom, bila je u austrijskoj policiji i dala iskaz, a očekuje se zvanična potvrda da devojčica nije Danka.

21:15

Grčki sajt piše o nestaloj Danki

Najpoznatiji grčki sajt "Hamogelo", koji piše o nestaloj deci, objavio je sada informacije o nestaloj Danki Ilić.

"Devojčica Danka Ilić nestala je 26.3.2024. godine iz Bora u Srbiji, a ovaj grad nalazi se u blizini granice sa Rumunijom i Bugarskom. Treba napomenuti da devojčica nije razvila moć govora", navodi se na pomenutom sajtu.

20:05

Autrijska policija digla helikopter; pretražuje se mesto gde je "snimljena" Danka

Oko tramvajske stanice u Beču, na kojoj je nastao snimak na kom je navodno devojčica Danka Ilić, koja je prošlog utorka nestala u Banjskom Polju, danas je prisutan veći broj policije, navodi Telegraf.

Novinarka Telegrafa, koja već nekoliko dana boravi u austrijskoj prestonici kaže da je interesovanje za nestajom devojčicom sve veće i među novinarima, ali i građanima koje je jako potresla vest o maloj Danki.

Ona dodaje da je na nebu iznad stanice na kojoj je pre četiri dana nastao snimak, na kom se sumnja da je mala Danka sa dve rumunske državljanke, nadletao helikopter.

17:17

Banjsko Polje puno policije; Blokirana ulica

U Banjskom Polju ponovo sve vrvi od policije, s tim da je u popodnevnim časovima došlo do razvoja situacije ispred pojate gde je Danka Ilić poslednji put viđena navodi Kurir.

Devetog dana od kada je devojčica nestala, policija je zabranila prolaz potpuno od sredine ulice koja vodi do pojate, a u međuvremenu stiglo je još policijskih vozila u civilu, što je u najmanju ruku probudilo nove sumnje - šta se zbiva na području gde je mala Danka poslednji put viđena i šta se uopšte desilo sa devojčicom kojoj se tek tako misteriozno gubi svaki trag?

Naime, od ranog jutra inspektori u policijskoj pratnji dovode, najverovatnije, svedoke na lice mesta, koji su, kako smo zabeležili, rukom obeležavali na određena područja oko pojate.

U jednom momentu nastalo je zatišje u Banjskom polju, sve dok ponovo nisu policijska vozila projurila u istom pravcu i sada ponovo vrše pregled ispred kobne vikend kuće, s tim da je fokus na samo jednom delu dvorišta.

Kako Kurir prenosi stigla je i ekipa forenzike, koja ovom prilikom najverovatnije prikuplja određene dokaze nakon razgovora sa ljudima koji su dovezeni danas na lice mesta.

16:14

Šta tačno znači saopštenje austrijske policije?

Kako Telegraf.rs saznaje, današnje saopštenje austrijske policije ne znači da je za ženama sa snimka izdata poternica, niti su osumnjičene za otmicu male Danke.

U ovom trenutku austrijska policija pokušava da utvrdi identitet žena, odnosno deteta sa snimka, kako bi definitivno potvrdila da li je ili nije reč o nestaloj Danki.

"U medijima kruži i informacija da je austrijska policija pokrenula istragu protiv majke male Danke zbog navodne otmice deteta, što nije istina", otkriva izvor Telegrafa.

Trebalo bi da, ukoliko se lociraju žene sa snimka, one daju iskaz o tome gde je dete i da se definitivno utvrdi da li na snimku mala Danka Ilić ili ne.

  • Sve najnovije vesti pratite u blogu B92.net UŽIVO

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: