Hronika 5

01.04.2024.

13:14

Oglasila se bečka policija o navodnom snimku Danke – Ima jedan problem

Posle pojavljivanja snimka iz Beča na kom se možda nalazi nestala Danka Ilić, dopisnica RTS-a razgovarala je s predstavnikom austrijske policije.

Izvor: RTS

Oglasila se bečka policija o navodnom snimku Danke – Ima jedan problem
Profimedia

Podeli:

Ipak, novih detalja o spornom snimku još uvek nema.

Markos Vitrih je za Radio-televiziju Srbije rekao da se radi o tekućoj istrazi i da oni o tome ne mogu davati detalje, ali i da takođe nemaju previše detalja.

Postoji taj snimak o jednom događaju u subotu po podne, na jednoj tramvajskoj stanici. Bečka policija pokušava da nađe dve žene koje se nalaze na snimku, rekao je on.

Prema navodima RTS, nije problem za policiju da pronađe te dve osobe ako su u Beču, ako nisu već otišle za Mađarsku ili prešle u Rumuniju. Problem je, kako je Vitrih objasnio, način na koji je taj video-snimak došao do policije.

Napominje da je izgubljeno dosta vremena, oko 10 sati, dok je video-snimak poslat mejlom srpskoj policiji, a tek onda je srpska policija stupila u kontakt s austrijskom policijom.

Ako je na pomenutom snimku regularna situacija, ako su na njemu zapravo bile dve žene sa svojim detetom ili sa detetom jedne od njih, to će se pronaći.

Ambasador Srbije u Beču je pohvalio saradnju s austrijskom policijom i dodao da su dve policije u stalnom kontaktu.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: