Društvo 0

25.03.2024.

13:09

Izdato upozorenje za Srbiju: Stiže olujni vetar

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje na olujnu košavu. Osim toga, najavljeni su i lokalni pljuskovi, na planinama i nove snežne padavine.

Izvor: B92

Izdato upozorenje za Srbiju: Stiže olujni vetar
Shutterstock/Nicoleta Ionescu

Podeli:

"Danas promenljivo oblačno i sveže, u Vojvodini i istočnoj Srbiji vetrovito. Tokom dana se očekuju i sunčani intervali, ali i lokalna pojava kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom, u brdsko-planinskim predelima kratkotrajnog snega. Najviša temperatura od 10 do 15 °S. Uveče i tokom noći vedro, uz slabljenje vetra", stoji u najavi na sajtu RHMZ. 

RHMZ je u 10.00 časova izdao upozorenje na olujnu košavu:

"Košava (jak južni i jugoistočni vetar), koja će početi da duva sutra (26.03), dodatno će se intenzivirati u sredu (27.03), kada se na jugu Banata očekuju udari od 24 do 28 m/s (85 do 100 km/h), a u Beogradu oko 17 m/s (oko 60 km/h). U drugom delu noći između srede i četvrtka udari vetra će oslabiti."

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Podeli: