Društvo 5

28.10.2024.

7:35

Danas sunčano i toplo, a uskoro zahlađenje; Spremite se, hladni front stiže u Srbiju

Ujutru po kotlinama, dolinama reka i visoravnima jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije biće maglovito, ponegde i sa slabim prizemnim mrazom, a tokom dana biće pretežno sunčano i toplo prema prognozi vremena Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Izvor: Tanjug, Blic

Danas sunčano i toplo, a uskoro zahlađenje; Spremite se, hladni front stiže u Srbiju
EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

Podeli:

Duvaće slab i umeren, na istoku i jak, severozapadni vetar. Najniža temperatura od 2 do 12 stepeni, najviša dnevna od 20 do 25. U Beogradu će danas biti pretežno sunčano i toplo. Duvaće slab i umeren, severozapadni vetar.

Najniža temperatura od 10 do 12 stepeni, najviša dnevna oko 23. Tokom idućih sedam dana jutra će biti hladna, ponegde uz slab prizemni mraz, a u nižim predelima uz maglu ili nisku oblačnost koja se ponegde može i duže zadržati.

Vreme će biti umereno do potpuno oblačno u većini mesta suvo, a tek ponegde sa slabom kišom. Najviša dnevna temperatura biće u granicama proseka za ovaj period godine od 17 do 21 stepeni.

Prema prognozi RHMZ, krajem perioda očekuje se jače naoblačenje i osetno zahlađenje.

Meteorolog Ivan Ristić navodi da nas uskoro očekuje zahlađenje, ali bez padavina.

"Do sada je vladao ogranak sibirskog anticiklona i duvao je jugoistočni vetar, ali već od ponedeljka 28. oktobra počinje vladavina azorskog anticiklona i njegovih ogranaka. Doći će do skretanja vetra na zapad i severozapad. U skladu sa tim promeniće se i vreme, ali ćemo ostati pod uticajem anticiklona. Ipak, nema naznaka da bi neki anticiklon mogao da nam donese padavine za sada", kaže Ivan Ristić za "Blic" i dodaje:

"Sa severozapada nam najverovatnije između subote i nedelje stiže hladni front. Ide kroz anticiklon i biće bez padavina. Zahlađenje nam spušta temperatura na maksimalnih 10 do 15 stepeni Celzijusa. Menja nam se totalno tip vremena". 

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: