Društvo 3

22.10.2024.

17:03

Ledeni vazduh juri kroz Bečka vrata: Evo kada će tačno Srbiju zavejati sneg MAPA

Do kraja meseca očekuje nas uglavnom veoma prijatno jesenje vreme, posle 26. oktobra imaćemo postepeno zahlađenje, a jače zahlađenje očekuje nas pred sam kraj ovog meseca ili početkom novembra, najavljuje Marko Čubrilo, meteorolog amater, na svom Fejsbuku.

Izvor: Blic.rs

Ledeni vazduh juri kroz Bečka vrata: Evo kada će tačno Srbiju zavejati sneg MAPA
Shutterstock/Alex Linch

Podeli:

"U toku najvećeg dela ove nedelje biće suvo i veoma prijatno, jesenje, vreme. Jutra će biti sveža uz minimume od +1 do +11, a ponegde i to uglavnom po kotlinama i planinskim visoravnima može biti magle i slabog mraza do -2 stepena Celzijusa. Dnevni maksimumi biće od +14 do +21, a na jugu regiona i do oko +25 stepeni Celzijusa. Vetar će biti uglavnom slab, jugoistočni," piše meteorolog amater Marko Čubrilo.

Od 26. oktobra jača vetar, a onda sledi osetan pad temperature

U četvrtak i petak uz prolazno slabljenje anticiklona, biće više oblaka, pa je ponegde moguća pojava slabe kiše.

Posle četvrtka maksimalna temperatura biće u padu i kretaće se od +12 do +18 stepeni Celzijusa, vetar će biti slab, severozapadni, najavljuje Čubrilo.

"Od 26.oktobra će, uz promenljivu oblačnost, severozapadni vetar polako jačati, ali se osetniji pad temperature uz pojavu padavina (verovatno slabih) očekuje poslednjih dana oktobra i u prvim danima novembra, kada bi na preko 900 metara nadmorske visine najverovatnije bilo i snega," navodi Čubrilo.

Prodor ledenog vazduha kroz Bečka vrata

Prema najavi meteorologa Ivana Ristića, 29. oktobra očekuje nas prodor ledenog vazduha kroz Bečka vrata, koji će Srbiji doneti jače naoblačenje sa kišom i pad temperature.

"Sledeće nedelje (tačnije u utorak 29. oktobra) kroz Bečka vrata doći će do prodora hladnog vazduha, koji će usloviti jače naoblačenje, kišu i pad temperature. Očekuje se i razvoj ciklona u Jonskom i Egejskom moru tako da će uz dosta oblaka povremeno padati kiša a na planinama sneg, granica snega najverovatnije na visinama oko 1.000 metara. Najviša temperatura u padu padu i kretaće se između 10 i 15 stepeni Celzijusovih," naveo je Ristić.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: