Društvo 1

12.10.2024.

12:57

Roditelji Danke Ilić na meti prevaranata? Jurić: "Njima je najteže" VIDEO

Direktor Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić Igor Jurić govorio je za TV Prvu o slučaju nestanka Danke Ilić, kao i o terorijama zavere koje su se pojavile u javnosti.

Izvor: B92.net

Roditelji Danke Ilić na meti prevaranata? Jurić: "Njima je najteže" VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

Naime, roditelji Danke Ilić izjavili su da potpuno veruju policiji i tužilaštvu kada je u pitanju istraga.

"Sve što ostaje porodici jeste da veruje istražnim organima. Teorije zavere u svakom slučaju postoje, a imamo veliki problem jer je to izuzetno težak slučaj, sa devojčicom koja je bila veoma mala kada je nestala i ljudi razvijaju neke svoje verzije. Uvek se pojavi neka teorija koja je besmislena, ali kada se desi ovakav slučaj kada imamo manjak dokaza, onda su čini mi se te teorije zavere vrlo često neizbežne i samo je pitanje kako ćemo se boriti sa njima", rekao je Jurić.

"Kada neko traži svoje dete posebno je uznemiren i kada dolaze informacije sa različitih strana porodica se uznemiri. Kada u tim teškim situacijama vi date nadu porodici vi ćete uraditi sve što je do vas da pronađete dete. Ima mnogo onih koji manipulišu porodicom. Sigurno je da su im se javljali i različiti vidovnjaci. Obično vam kažu da je to pored neke vode, čak smo imali i opis pojedinih stanova, a ti kao otac ili majka često nemaš razumno razmišljanje. Sada porodica jeste u najtežem položaju", objasnio je Jurić.

On je dodao da je putujući po Srbiji svedok da nema mesta gde se nije razgovaralo o nestaloj Danki Ilić.

Izvor: Prva TV

Jurić naglašava da roditelji treba da posvete pažnju svojoj deci, te da je "najsigurnija aplikacija" ljubav roditelja prema deci.

"Mi kao organizacija mnogo radimo na tehnološkim inovacijama, da edukujemo decu i da prepoznaju neke stvari. Kada razgovarate sa roditeljima shvatite koliko nisu upućeni u život dece", dodao je Jurić i naglasio koliko su roditelji razbrinuti kada im se ukaže na taj problem.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: