Društvo 0

08.10.2024.

20:03

Sledi rolerkoster; U noći između četvrtka i petka neprijatan obrt

Republički hidrometeorološki zavod Srbije najavio je u četvrtak veoma topao dan sa temperaturama i do 29 stepeni, a potom i pad temperature za deset stepeni u noći između četvrtka i petka.

Izvor: B92.net

Sledi rolerkoster; U noći između četvrtka i petka neprijatan obrt
Shutterstock/Azovsky

Podeli:

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) u novoj najavi upozorava na vremenske nepogode u Srbiji.

"U toku večeri i noći u košavskom području očekuje se pojačanje jugoistočnog, a u planinskim predelima jugozapadne Srbije južnog i jugozapadnog vetra", navodi RHMZ.

"U drugom delu noći i pred jutro u Bačkoj, Sremu, Podrinju i na jugozapadu Srbije naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima.", stoji na sajtu RHMZ.

Naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima očekuje se u sredu ujutro i pre podne i brzo će se premeštati sa zapada na istok Srbije, kažu u RHMZ. 

"Kiša se ujutro i pre podne očekuje i na području Beograda. U drugom delu dana razvedravanje.", piše u najavi.

Četvrtak najtopliji dan, temperature i do 29 stepeni

"Četvrtak će, nakon jutarnje magle po kotlinama i dolinama reka, biti najtopliji dan u sedmici uz pretežno sunčano vreme i uz maksimalne temperature od 24 do 29 °S. U donjem Podunavlju i na planinama kratkotrajno pojačanje južnog vetra", navodi RHMZ.

U noći između četvrtka i petka temperatura pada za 10 stepeni

U noći između četvrtka i petka očekuje se promena vremena, kiša  i osetno zahlađenje koje podrazumeva pad temeperature za čak deset stepeni. 

"Uveče na krajnjem severu naoblačenje s kišom i kratkotrajnim pljuskovima, koje će se u toku noći premeštati preko ostalih delova Vojvodine, zapadne i centralne Srbije, a u petak i preko brdsko-planinskih predela uz lokalnu pojavu grmljavine. Temperatura će biti u padu za 7 do 10 stepeni, a severozapadni vetar u pojačanju", navodi RHMZ. 

Od subote stabilizacija vremena

Od subote suvo i stabilno sa dužim sunčanim intervalima i uz hladna jutra.

"Dnevna temperatura biće oko i malo iznad proseka za drugu dekadu oktobra", navodi se u najavi na sajtu RHMZ.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: