Društvo 0

04.10.2024.

10:23

Građani Srbije, upućen je apel – registrujte se za evakuaciju

Ambasador Srbije u Libanu Milan Trojanović apelovao je na sve državljane Srbije da se što pre registruju u ambasadi kako bi se pravovremeno pripremila lista za evakuaciju iz te zemlje.

Izvor: TV Prva

Građani Srbije, upućen je apel – registrujte se za evakuaciju
Tanjug/AP Photo/Hassan Ammar

Podeli:

Prema njegovim rečima,situacija u ovoj zemlji je nepromenjena od momenta kada su počeli vazdušni napadi.

Trojanović je za TV Prva rekao da na jugu Libana i dalje traju bombardovanja i da je jedna od meta bilia i auto-put Bejrut-Damask, blizu granice Libana i Sirije.

"Juče je autoput ka Damasku bio zatvoren i vidite automobile sa dušecima za spavanje na krovu, pune dece i žena. Tako da se vidi na ulici da situacija nije dobra. Međutim, veliki deo Libana nije direktno ugroženo bombardovanjem", kaže Trojanović.

Liban je, dodaje, razvijena zemlja i zdravstveni sitem još uvek, i pored velikog broja ranjenin, funkcioniše.

"Imate državne bolnice, imate bolnice raznih nevladinih organizacija ili partijske bolnice, ako tako oćemo da kažemo, i veliki broj privatnih bolnice. Medjutim, recimo od Juga pa do Beiruta, sad vidim da se i to ide širi na sever, ima toliko ranjenih da su većina bolnica preplavljeni", navodi Trojanović i dodaje da su škole zatvorene jer je država odlučila da tu napravi centre za prijem ovih izbeglica sa juga kojih ima veliki broj.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: