Društvo 1

04.10.2024.

8:42

Stiže sneg u Beograd, poznato kada

U drugoj polovini novembra, sa jačim prodorom hladnog arktičkog vazduha očekuje se puno kiše, a na planinama sneg. Takođe, sneg se očekuje u nižim predelima južnije od Save i Dunava, a prema trenutnim modelima nije isključeno da tako bude i u Beogradu.

Izvor: Blic.rs

Stiže sneg u Beograd, poznato kada
Profimedia

Podeli:

Meteorolog Ivan Ristić, kazao je danas krajem novembra očekuje temperatura od -2 stepena do maksimalnih 8.

Ristić je za "Blic.rs" podsetio da je u prognozi za jesen i zimu 2024/2025, koju je uradio zajedno sa prof. dr Aleksandrom Valjarevićem, objavljeno da će u drugoj polovini oktobra i prvoj polovini novembra biti hladnije.

Jutarnje temperature će biti od 5 do 10 stepeni, dnevne maksimalne između 10 i 15 stepeni, u pojedinim danima biče maglovito pogotovo u kotlinama i rečnim dolinama, gde se magla može zadržati veći deo prepodneva.

Vreme sledeće nedelje

Sledeća nedelja će, prema trenutnoj vremenskoj prognozi, biti topla, temperature će biti između 25 i 30 stepeni Celzijusa.

Najtopliji dan očekujem da bude subota 12. oktobar.

"Nakon toga će da usledi postepeni pad temperature, odnosno, vraćamo se na normalu. To znači na prosečne vrednosti, na 15 do 20 stepeni s tim što može ponovo da dođe do jačeg prodora hladnog vazduha, što mi trenutno pokazuje Pacifik. To još uvek ne pokazuju modeli, tako da ćemo videti", rekao je Ristić.

Druga polovina oktobra znatno hladnija

Druga polovina oktobra biće sigurno znatno hladnija u odnosu na period koji sledi od ponedeljka sve do sledećeg vikenda, a "miholjsko leto" ove godine, iako sigurno stiže biće drugačije u odnosu na prošlogodišnje i druga prethodnih godina.

Ristić je objasnio da će "letnji dani" u oktobru ove godine biti znatno kraći, biće ih manje, a razlog tome je što polarni vrtlog i dalje ne popušta i utiče na stabilnost vremenskih prilika.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: