Društvo 0

02.10.2024.

13:57

Građani Srbije, stiglo je upozorenje

Od sutra dolazi do promene vremena u Srbiji, a prema najnovijoj objavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), izdato je upozorenje za područje cele Srbije na obilne padavine.

Izvor: B92.net

Građani Srbije, stiglo je upozorenje
mkfilm/Shutterstock

Podeli:

"Kiša koja će početi da pada u četvrtak kratkotrajno će se intenzivirati u toku noći na severu i zapadu Srbije (od 10 do 30 mm), a više padavina (uklјučujući i plјuskove sa grmlјavinom) očekuje se u petak, naročito u oblasti od Kosova i Metohije preko Zapadnog Pomoravlјa i južne Šumadije dalјe prema istoku i jugoistoku zemlјe", navodi se na sajtu RHMZ.

Očekuje se i da će prosečna količina padavina u petak biti od 20 do 40 milimetara, a na Kosovu i Metohiji lokalno i preko 60 milimetara za 24 časa.

Na krajnjem jugoistoku padavine će početi tek posle podne, a maksimalna temperatura u ovom delu Srbije ponegde će dostići 30 stepeni.

Istovremeno na severozapadu će biti osetno hladnije (oko 15 °C), dok će u košavskom području duvati jak jugoistočni vetar, na jugu Banata s udarima olujne jačine.

Za vikend (5–6. 10) očekuju se, i dalje, povremeno kratkotrajna kiša i lokalni pljuskovi, koji će u subotu još ponegde na jugu i jugoistoku biti praćeni grmljavinom, ali se obilne padavine ne očekuju.

Početkom naredne sedmice, u ponedeljak i utorak (7–8. 10), biće pretežno sunčano, uz manji porast dnevnih temperatura, a od srede (9. 10) novo prolazno naoblačenje s kišom.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: