Društvo 0

25.09.2024.

17:15

Beograd na "udaru": Spremite se, stiže nevreme; "Opasno je"

U pojedinim delovima Beograda građani neka se pripreme za intenzivne pljuskove s grmljavinom i gradom, najnovije je upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Izvor: B92

Beograd na "udaru": Spremite se, stiže nevreme; "Opasno je"
Patryk Kosmider/Shutterstock

Podeli:

"Na potezu Rušanj – Pinosava – Beli Potok očekuje se dalјe intenziviranje plјuskova sa grmlјavinom, gradom i sa tendencijom premeštanja padavinske zone preko Leštana, Kaluđerice, Boleča i Vinče dalјe na severoistok", upozorava RHMZ u najnovijem upozorenju. 

Beogradski region jedini je u Srbiji za koji je danas upaljen i narandžasti meteo-alarm zbog dve pojave – pljuska i grmljavine.

"Vreme je opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe", objašnjenje je RHMZ za narandžasti meteorološki alarm.

Takođe, osim u delovima Beograda, u naredna 2 časa lokalni plјuskovi s grmlјavinom očekuju se u zapadnoj Srbiji, Šumadiji, ali i na jugu Banata.

Printskrin/RHMZ

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Važi za sve građane: Ukida se ovaj porez

Ministar finansija i trezora u Savetu ministara BiH Srđan Amidžić izjavio je da je pokrenut proces da se u BiH usvoji zakon o ukidanju PDV-a na kupovinu prve nekretnine koji bi se odnosio na sve državljane BiH.

13:37

24.9.2024.

1 d

Podeli: