Društvo 0

24.09.2024.

10:02

Milena Radulović: Odugovlačenje suđenja demotiviše žrtve da prijave slučaj VIDEO

Milena Radulović bila je gost Jutra na TV PRVA i govorila o suđenju Miroslavu Aleksiću. Osim nje, gost Jutra bio je i advokat Jugoslav Tintor, koji je rekao da odugovlačenje procesa demotiviše ostale žrtve da prijave slučaj sistmu.

Izvor: B92.net/TV Prva

Milena Radulović: Odugovlačenje suđenja demotiviše žrtve da prijave slučaj VIDEO
Antonio Ahel/ATAImages

Podeli:

"Ovaj proces traje već dugo, a traje dugo jer advokat Aleksića zasipa sud bespotrebnim pitanjima koje se tiču stvari koje nemaju veze sa našim izjavama, već sa nekim našim ličnim odnosima, poput toga šta smo obukle..." rekla je Radulovićeva.

"Sudija je naravno odbijao takav tip pitanja, advokat optuženog se naljutio i pretio, pa je sudija, kako bi to prekinuo, napravio jednu pauzu, nakon koje je usledilo odlaganje ročišta," dodala je ona.

Radulovićeva kaže da je, verujući da se i optuženi i njegov advokat, verovatno naljutio na sudiju jer mu nije dozvolio da tako opstruira proces, pa je optužena strana odlučila da se koristi narušenim zdravljem kako bi dalje usporila sudski proces.

"To je karta na koju oni inače igraju kada više nemaju šta da rade," rekla je ona, "pošto je to nešto sa čim niko u sudnici ne želi da se igra."

"Clj odugovlačenja, koji se meni čini da već postižu, je taj da se mi što više iscrpimo, mi i naše porodice, a drugi je da se potpuno obesmisli ovaj slučaj, jer što duže ovaj proces traje to se manje gubi na njegovom značaju, i značaju da se ovo u neko pristojno vreme završi", rekla je ona.

"Time oni zastrašuju i druge žene koje bi prijavile ovakve slučajeve, koje bi se inače obratile sistemu za zaštitu."

Ona je napomenula da "ako se nama, a nas je 7, a 15 sa svedokinjama, ovo dešava", ne želi da zamisli kako bi proces izgledao sa devojkama koje nisu javne ličnost.

Radulovićeva je istakla da je iscrpljena i da ne razume zbog čega ovo ovoliko traje. Ona je dodala da advokat Miroslava Aleksića, Zoran Jakovljević, u sudnici pokazuje i nasilničko ponašanje i preti svima u sudnici.

Advokat, Jugoslav Tintor je rekao da on nije očekivao da će suđenje Miroslavu Aleksiću trajati ovoliko dugo, kao i da ovakav proces suđenja "demotiviše žrtve da prijave ovakve slučajeve".

"Ono što odbrana sada pokušava jeste da uz ovakvu opstrukciju procesa, jesu stvari koje nemaju veze s ovim slučajem. Dobro je da sud odbija pitanja koja se ne odnose na konkretan slučaj," rekao je Tintor.

Napomenuo da je okrivljeni davao odbranu godinu dana, svedoci su takođe davali izjave godinu dana, što je više nego dovoljno vremena da se sudski proces završi. Stoga, po njemu, odlaganje poslednja dva ročišta zbog zdravstvenog stanja optuženog su "ništa drugo nego opstrukcija suđenja."

Opširnije u video prilogu:

Izvor: prva

Podsetimo, u Višem sudu u Beogradu juče je odloženo suđenje vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću, optuženom za silovanje i seksualno uznemiravanje nekoliko polaznica te škole.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: